Έρχεται η πρώτη φθινοπωρινή κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες ! - Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

*Γράφει ο Ερασιτέχνης μετεωρολόγος του Ιδ. Μετεωρολογικού σταθμού Πετάλειας, Βόρεια Κέρκυρας. Νικόλαος Σ. Βλάχος

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ, ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΙ ΝΟΤΙΑΔΕΣ ΑΝΕΜΟΙ !

Aφού προς το Σαββατοκύριακο 5-6/11. διαφαίνεται αλλαγή πιθανότατα των καιρικών συστημάτων και σταδιακά θα οδηγηθούμε σε περισσότερα ύψη βροχής, και ενδεχομένως επικίνδυνα φαινόμενα στο Βόρειο Ιόνιο.

Καιρός είναι, μετά από πολλές ήμερες που είχαμε “αλκυονιδικές” φθινοπωρινές ημέρες (αντικυκλωνικές ροές), δίχως βροχές !

Αρχής γενομένης από το Σαββατοκύριακο και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ένα χαμηλό βαρομετρικό πρόκειται να έρθει από την Ιταλία προς στην Κέρκυρα !

Η πορεία του xαμηλού, αλλά και η ένταση του, φαίνεται όμως ότι περιοδικά και τοπικά η ένταση των φαινόμενων θα είναι ιδιαίτερη σοβαρή !

Παράλληλα, οι άνεμοι θα πνέουν ενισχυμένοι από νότιες διευθύνσεις ως 6-7 μποφόρ στα Διαπόντια Νησιά, και 5-6 μποφόρ στην Κέρκυρα το Σάββατο. Ιδιαίτερος υετός φαίνεται και για το Βόρειο Ιόνιο, που σύμφωνα με ορισμένα προγνωστικά μοντέλα, δείχνει να φθάνει ακόμα και τα 25-50 χιλιοστά βροχής!

Την Παρασκευή (4/11), τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η σταδιακή επικράτηση νοτίων ανέμων, οι ομίχλες το πρωί και η προοπτική εκδήλωσης βροχών και καταιγίδων τις βραδινές νυχτερινές ώρες στο Β. Ιόνιο.

Το Σαββατοκύριακο (5-6/11), αναμένεται πέρασμα, μάλλον γρήγορο, βροχών και τοπικών καταιγίδων.

Εφιστά την προσοχή στους πολίτες λόγω καιρού το Σάββατο στους σφοδρούς νοτιάδες στα Διαπόντια Νησιά και κυρίως στην Κέρκυρα καθώς και στις έντονες βροχές.

Back to top