ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΕΣ ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΑΝ ΤΑ ΧΩΡΙΑ :ΚΛΗΜΑΤΙΑ- ΚΑΡΟΥΣΑΔΕΣ- ΝΥΜΦΕΣ –ΠΕΡΟΥΛΑΔΕΣ- ΜΑΓΟΥΛΑΔΕΣ- ΚΑΒΒΑΔΑΔΕΣ- ΑΥΛΙΩΤΕΣ – ΠΑΓΟΙ. - Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

Με μεγάλη λαμπρότητα και την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη, μέσα στο αναστάσιμο κλίμα, πανηγύρισαν τόσο τη Δεύτερη όσο και την Τρίτη ημέρα του Πάσχα,  οι ιεροί Ναοί σε κοινότητες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.

Την Αναστάσιμη Ιερά εικόνα κάθε λιτανείας εμβληματικά προπορεύονται τα φλάμπουρα, τα βενετσιάνικα φανάρια , οι σκόλες( λάβαρα) και οι τόρτσες με πάνδημη συμμετοχή. Πρόκειται για μια ιεροτελεστία που εντάσσει όσους συμμετέχουν και την ακολουθούν σ ένα υπεραιωνόβιο, συλλογικό και δυναμικό θεσμό.

Συνοδοί , οι ιερείς και σύσσωμο το εκκλησίασμα. Ανάμεσα σε κείνους που τίμησαν με την παρουσία τους τις θρησκευτικές εκδηλώσεις των ημερών  οι κ.κ:   Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, βουλευτές του Νομού Στέφανος Γκίκας, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Δημήτριος Μπιάγκης,  Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης,  Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι,  εκπρόσωποι του περιφερειακού συμβουλίου Ιονίων Νήσων,   εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και συλλογικοτήτων , φιλαρμονικές του Δήμου  και πλήθος κόσμου. Ειδικότερα πραγματοποιήθηκαν εκκλησιαστικές εκδηλώσεις-λιτανείες στις κοινότητες:

ΝΕΑ (ΝΙΑ) ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022:Καρουσάδων, Νυμφών,Κληματιάς, Περουλάδων.

ΝΕΑ (ΝΙΑ) ΤΡΙΤΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022: Αυλιωτών, Πάγων,Μαγουλάδων, Καββαδάδων 

Την Νέα Τρίτη το απόγευμα –που είναι για τους Αυλιώτες η επισημότερη γιορτή κάθε χρόνου λόγω της λιτάνευσης της Ιερής εικόνας της Ανάστασης μαζί με την αγιογραφία του λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνος ( σε φυσικό μέγεθος-έργο του ιερομονάχου Κονοφάου το 1808) -πραγματοποιήθηκε  η 2η συνάντηση παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων στην οποία παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι των αρχών και φορέων  του τόπου και πλήθος κόσμου. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

 

 

Back to top