ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΧΕΙΜΑΡΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΣΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2022. - Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

Αγαπητά μας παιδιά,

Όλοι μας αυτές τις μέρες σας στέλνουμε τις από καρδιάς ευχές μας για καλή επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις που έχουν πάρει το δρόμο τους. Ενώνουμε και τις δικές μας ευχές στην ίδια κατεύθυνση.

Είμαστε απόλυτα σίγουροι πως  αυτές οι μέρες σας βρίσκουν απόλυτα συνειδητοποιημένους, ψύχραιμους  και σίγουρους , αφού οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αφενός είναι μία εκπαιδευτική δοκιμασία  – δοκιμάζεται η προετοιμασία,  η μεθοδικότητα,  οι γνώσεις σε συγκεκριμένα πεδία-, ανάλογη με αυτές που τόσα χρόνια έχετε αντιμετωπίσει στη σχολική σας διαδρομή, συνεπώς, είναι οικεία διαδικασία και όχι κάτι πρωτόγνωρο, αφετέρου μια ευκαιρία, μια πρόβα πολλών άλλων παρόμοιων καταστάσεων που θα αντιμετωπίσετε στο μέλλον.

Και είναι δεδομένο πως σε καμμία περίπτωση σ αυτές δεν κρίνεται η προσωπική σας αξία, ούτε η προσωπικότητα σας.

Το κυρίαρχο είναι ότι σηματοδοτούν την ενηλικίωση, την προσωπική σας ωρίμανση και αυτονομία σας, ότι έχετε εμπιστευτεί το σθένος σας , τη δυνατότητα να θέσετε στόχους και να επιλέξετε τον τρόπο επίτευξή τους.

Οι αστοχίες, τα λάθη, οι παραλείψεις είναι πιθανές, όπως και στη ζωή. Το σημαντικό , όμως είναι, να σταθείτε όρθιοι και να συνεχίσετε , να μην παραιτηθείτε. Να είσαστε εστιασμένοι στο στόχο και στον εαυτό σας . Ακόμα και μια ενδεχόμενη μη επιθυμητή εξέλιξη  μπορεί να μετατραπεί σ΄ ένα μάθημα καλλιέργειας της πεισματικής επιμονής και της προσπάθειας σας για την επίτευξη του επιθυμητού στόχου.

Κοντά σας έχετε εκείνους που σας στηρίζουν ποιοτικά και σας αυτο-ανατροφοδοτούν με θετικές σκέψεις και θετική στάση απέναντι στη ζωή, τους καθηγητές και τους γονείς σας.

Συνεχίστε να διεκδικείτε τα όνειρά σας με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας και να είστε σίγουροι ότι οι προσδοκίες και οι στόχοι σας θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα επίπεδα. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, εμείς είμαστε περήφανοι για όλους εσάς γιατί παρά τις δυσκολίες των καιρών προσπαθήσατε με όλες σας τις δυνάμεις, μείνατε συγκεντρωμένοι και είσαστε ήδη νικητές!

Αγαπητά μας παιδιά,

Ευχόμαστε το αποτέλεσμα να ανταμείψει τους κόπους σας  και να αποτελέσει την απαρχή μιας πορείας για ακόμα υψηλότερους στόχους στον κόσμο της γνώσης, της ανάπτυξης και της προόδου.

Ευχόμαστε στις οικογένειες σας που είναι δίπλα σας και σας στηρίζουν, όπως και στο εκπαιδευτικό προσωπικό, να έχουν δύναμη, κατανόηση και υπομονή.

Σφίγγουμε το χέρι στην καθεμία και καθένα σας  ξεχωριστά, ευχόμενοι και προσευχόμενοι από καρδιάς « καλή επιτυχία»!!

Δώστε τον καλύτερό σας εαυτό. Μείνετε θαρραλέοι, μείνετε περίεργοι, μείνετε αποφασισμένοι, αψηφώντας όλα τα εμπόδια.

Back to top