ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

Ο Δήμος μας κατόρθωσε, μετά από προσπάθειες 4 και πλέον ετών, να αποχωρίσει συναινετικά από την ΔΙΑΕΥΑΚ Κέρκυρας και με γρήγορες συντονισμένες ενέργειες να προχωρήσει στην σύσταση της δικιάς μας.

Η συναινετική αυτή αποχώρηση επέφερε, όπως αντιλαμβάνεστε, την μεταφορά υποχρεώσεων και δικαιωμάτων.

Έτσι η νεοσύστατη ΔΕΥΑ μας κληρονόμησε ένα χρέος προς την ΔΕΗ και πολύ υψηλό χρέος των καταναλωτών από την μη πληρωμή λογαριασμών ύδρευσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ στην πρώτη του συνεδρίαση και την διευκόλυνση των οφειλετών-καταναλωτών απεφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ το πιο κάτω πλάνο ρύθμισης των οφειλών:

1. ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΤΑΒΟΛΗ 100% ΟΦΕΙΛΗΣ: ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ.

2. ΚΑΤΑΒΟΛΗ 50% ΟΦΕΙΛΗΣ: ΔΙΑΓΡΑΦΗ 70% ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ. ΥΠΟΛΟΙΠΟ 12 ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ.

3. ΚΑΤΑΒΟΛΗ 30% ΟΦΕΙΛΗΣ: ΔΙΑΓΡΑΦΗ 40% ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ. ΥΠΟΛΟΙΠΟ 24 ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ.

4. ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΝΑΝΤΙ ΟΦΕΙΛΗΣ: 24 ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΚΩΝ.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ

1. ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΤΡΕΧΟΝΤΩΝ ΤΡΙΜΗΝΑΙΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ

2. ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΙΣ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΡΥΘΜΘΣΗΣ. ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ 3 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΩΝ ΔΟΣΕΩΝ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ.

3. Η ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΜΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ Δ.Ο.Υ.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ: ΑΠΟ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 ΕΩΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΔΕΥΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ ΞΕΚΙΝΗΜΣΑ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΜΕ ΝΑ ΑΜΕΒΛΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΞΑΛΕΙΨΟΥΜΕ.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Back to top