Επιτυχής έκβαση των πρωτοβουλιών των Δημάρχων Νότιας και Βόρειας Κέρκυρας Κων/νου Λέσση και Γεώργιου Μαχειμάρη στην πρόσκληση ΑΤ09 του προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ με χρηματοδότηση 1.000.000,00 ευρώ ανά Δήμο για εκπόνηση μελετών. - Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

Οι Δήμαρχοι, Νότιας και Βόρειας Κέρκυρας, Λέσσης Κων/νος  και Μαχειμάρης Γεώργιος αντίστοιχα,  εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στους κ.κ.: Υπουργό Εσωτερικών κ.Μάκη Βορίδη Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών.

κ. Στέλιο Πέτσα, ΓΓ Εσωτερικών & Οργάνωσης κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, Πρόεδρο ΚΕΔΕ κ. Δ.Παπαστεργίου και Πρόεδρο ΠΕΔΙΝ κ. Αλ.Παρίση για την έμπρακτη στήριξη των  7 νεοσύστατων Δήμων,  με τη χρηματοδότηση στην πρόσκληση ΑΤΟ9 του προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ με το ποσό του 1.000.000,00 ευρώ, τη στιγμή που οι υπόλοιποι Δήμου της χώρας έχουν – στη συγκεκριμένη πρόσκληση – ως ανώτατη αιτούμενη δαπάνη το ποσό των 500.000,00 ευρώ.

Η ως άνω κατάληξη ήταν αποτέλεσμα συντονισμένων καταρχήν ενεργειών των Δημάρχων Νότιας και Βόρειας Κέρκυρας, Λέσση Κων/νου και Μαχειμάρη Γεώργιου αντίστοιχα, για να ακολουθήσουν οι Δήμαρχοι Ληξουρίου, Σάμης και Βελβεντού, Δυτικής Λέσβου και Δυτικής Σάμου. Στηρίχθηκε δε στην ανάγκη στήριξης και ενίσχυσης με χρηματοδοτικά εργαλεία των νεοσύστατων Δήμων ούτως ώστε ν’ ανταποκριθούν  με αξιοπιστία στις αυξημένες απαιτήσεις του αναπτυξιακού ρόλου τους προς όφελος της κοινωνίας.

Στο πλευρό των Δημάρχων με άοκνες προσπάθειες στάθηκαν από την πρώτη στιγμή οι Πρόεδροι της ΚΕΔΕ κ. Δημ. Παπαστεργίου  Δήμαρχος Τρικκαίων και ΠΕΔ Ιονίων Νήσων κ. Αλέξανδρος Παρίσης.

 

ΤΣΥ

Οι Δήμαρχοι

          Βόρειας Κέρκυρας                                                            Νότιας Κέρκυρας

       Γεώργιος Μαχειμάρης                                                           Κων/νος Λέσσης

 

Back to top