Ευχές - Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

Κάρτα Ευχών

Αυτή την Άγια Νύχτα τη Χριστουγεννιάτικη… ας στήσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας με « όσες ευχές έχει η Ανατολή κι όσες ευχές η Δύση». Ας βάλουμε τα πιο φωτεινά «λαμπιόνια» στην καρδιά μας, κι ας «αγοράσουμε» λίγο ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό μας και όσους μας έχουν ανάγκη.

Κι όπου μα  ς βρίσκει το κακό ας μνημονεύουμε τα λόγια των ποιητών μας:

«Την πόρτα ανοίγω το βράδυ, τη λάμπα κρατώ ψηλά,

να δούνε της γης οι θλιμμένοι ’ρθούνε, να βρουν συντροφιά.

Να βρούνε στρωμένο τραπέζι, σταμνί για να πιει ο καημός

κι ανάμεσά μας θα στέκει πόνος, του κόσμου αδερφός.

Να βρούνε γωνιά ν’ ακουμπήσουν, σκαμνί

για να κάτσει ο τυφλός κι εκεί καθώς θα μιλάμε θα

 ‘ρθει συντροφιά κι ο Χριστός.»

Αυτή η πανδημία έχει κρύψει τα χαμόγελα μας κάτω από μια μάσκα, αλλά δε θα μπορέσει ΠΟΤΕ ν’ αφαιρέσει ούτε το χαμόγελο της ψυχής που φαίνεται στα μάτια μας ούτε και την ανάγκη μας να μετράμε τα αστέρια και να ελπίζουμε στον καλύτερο κόσμο για όλους μας, στον κόσμο που θέλουμε και ονειρευόμαστε.

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ας σπάσουμε το μωσαϊκό με τα δύσκολα του 2020 που φεύγει, με το Ρόδι της καλοτυχίας, της ελπίδας, με την ευχή να ‘ρθουν οι ποθητές καλύτερες μέρες για τον καθένα μας, με την εδραίωση των  πραγματικών, επίμονων, ανθεκτικών αξιών.

Ας νοιώσουμε ευλογημένοι που μπορούμε και χαιρόμαστε την καλή υγεία, τους δικούς μας ανθρώπους , τους φίλους μας , μιαν αγάπη, μια δραστηριότητα δημιουργική. Η ομορφιά της κάθε μέρας,  η ευτυχία, κρύβεται στην απλότητα, στα καθημερινότερα των καθημερινών. Κι όπως λέει ο ποιητής… «Μου φτάνει που οι εβδομάδες έχουν Κυριακές. Μου φτάνει που τα χρόνια φυλάνε Χριστούγεννα για το τέλος τους…»

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ  μέσα από την καρδιά μας

ΜΕ ΥΓΕΙΑ

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, το Δημοτικό Συμβούλιο, οι πρόεδροι ,τα τοπικά συμβούλια και οι εργαζόμενοι.

Back to top