Βόρεια Κέρκυρα: Δημιουργείται βρεφονηπιακός σταθμός στη ΔΕ Αγίου Γεωργίου - Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

Η Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας και ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Κέρκυρας (ΣΥΚΟΙΠΑ Κέρκυρας) δημιουργούν μετά από πολλά χρόνια τον βρεφονηπιακό σταθμό στη Δημοτική Ενότητα Αγίου Γεωργίου του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Β. Κέρκυρας:

Η Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας πιστή στο συνολικό σχολικό σχεδιασμό της, στη δέσμευσή της να βρίσκεται στο πλευρό των οικογενειών των δημοτών της , των μητέρων, και με σύνθημα ««τα παιδιά θέλουν παιδιά για να μεγαλώσουν» σε συνεργασία με το ΣΥΚΟΙΠΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επέδειξε η Πρόεδρος του φορέα κα Μαρία Ζερβού και οι συνεργάτες της, μετά τη συνάντηση εργασίας την Τρίτη 1-2-2022

  • Τη δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού στη ΔΕ Αγίου Γεωργίου,  ενός βρεφικού τμήματος δυναμικότητας 9 βρεφών και ενός  παιδικού τμήματος δυναμικότητας 20 νηπίων.
  • Την επέκταση / προσαρμογή στον παιδικό σταθμό Κασσιώπης με αύξηση δυναμικότητας του τμήματος νηπίων σε 22 και  δημιουργία ενός βρεφικού τμήματος δυναμικότητας 9 βρεφών.
  • Την προσαρμογή στο ΠΔ 99/2017 των 3 υφιστάμενων παιδικών σταθμών στις ΔΕ Εσπερίων, Κασσιώπης και Θιναλίων.

Και οι δύο πλευρές δήλωσαν ότι οι παραπάνω δράσεις έχουν ιδιαίτερη αξία και αποτελούν σημαντικό βήμα για τα παιδιά, τις οικογένειές τους και όλους τους κατοίκους του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας. Ένας τόπος, για να αποκτήσει ζωή, πρέπει πρώτα να γεμίσει παιδιά, γι’ αυτό είναι μεγάλη χαρά για  όλους.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν : από πλευράς Δημοτικής Αρχής οι κ.κ Μαχειμάρης Γεώργιος Δήμαρχος, Παπαδάτος Παναγιώτης πρόεδρος ΔΣ και Δημοτικής Επιτροπής παιδείας ,Κουτσούρης Χαρίτων Αντιδήμαρχος, Κόκκαλη Σπυριδούλα Αντιδήμαρχος και από πλευράς Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Κέρκυρας (ΣΥΚΟΙΠΑ Κέρκυρας) οι κ.κ Μαρία Ζερβού πρόεδρος, Ανδριώτη  Αναστασία  Δ/ντρια κοινωνικής προστασίας, Κυπριώτη Μαρία Δ/ντρια Διοίκησης. Συμμετείχε επίσης ο  μηχανικός του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας Γεώργιος Κατσαρός.

Back to top