Η ιδιωτικοποίηση του νερού στην Κέρκυρα έχει ονοματεπώνυμο: Μερόπη Σπυριδούλα Υδραίου Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, ΚΕΔΕ και Υπουργός. - Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

Κάθε μέρα  αποκαλύπτεται το νέο “colpo grosso” για την ιδιωτικοποίηση του νερού , του ύψιστου αγαθού για την ανθρώπινη ζωή. Αφού έχουν εξωθήσει συνειδητά τις ΔΕΥΑ σε μαρασμό και απαξίωση «αναδύθηκε» εν «είδει» σωτήρα η  «Υπερ-αρχή»  Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ),  που θα καταπιεί τις ΔΕΥΑ τη μία μετά την άλλη. Ειδικά στην Κέρκυρα, διαφαίνονται χειρότερες οι εξελίξεις αφού στις «ράγες» της ιδιωτικοποίησης  κινείται και το έργο για την Ύδρευση της Κέρκυρας-ΦΡΑΓΜΑΤΑ  με τη μέθοδο ΣΔΙΤ.  Σημειωτέον ότι πολλές ΔΕΥΑ  οδηγούνται σε  κατάρρευση εξ αιτίας προβλημάτων όπως η σοβαρή υποστελέχωση, η αδυναμία χρηματοδότησης, η αύξηση του λειτουργικού κόστους κ.α.

Κάθε μέρα αποκαλύπτονται και οι « ικανοποιημένοι» από τις «αθώες» προθέσεις –διευκρινήσεις της κυβέρνησης , όπως η ΚΕΔΕ . Αλλά το νερό είναι και διάφανο και έτσι διάφανες, ξεκάθαρες και συγκεκριμένες θα πρέπει να είναι και οι σχέσεις , η θέση και η στάση μας, όταν μάλιστα αφορούν κοινωνικό αγαθό.

Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας δίνει  καθημερινά αγώνα  και θα συνεχίσει, έστω κι αν είναι ο τελευταίος θεσμός που μπορεί να αντισταθεί στην ιδιωτικοποίηση της Ζωής, στην ιδιωτικοποίηση του Νερού.

Back to top