ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Θεόδωρου Μαυρωνά σε όλες τις Φιλαρμονικές και ιδιαίτερα στις ΤΡΕΙΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΗ ΑΥΛΙΩΤΩΝ- ΚΑΡΟΥΔΑΣΩΝ -ΘΙΝΑΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ τους ΣΤΗ Λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του ΑΓΙΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ - Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

Με την ευκαιρία της λιτάνευσης του Ιερού Σκηνώματος του Πολιούχου του Νησιού μας Αγίου Σπυρίδωνα την Κυριακή των Βαΐων και την συμμετοχή των Φιλαρμονικών του Νησιού μας , ο Αντιδήμαρχος ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ κ. Θεόδωρος Μαυρωνάς, εξέφρασε τα ακόλουθα:

Μετά από δυο χρόνια σιωπής  η καθορισμένη μεγάλη διαδρομή της λιτάνευσης του Ιερού σκηνώματος του ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ «περπατήθηκε και ευλογήθηκε» από τη Χάρη του, μαζί και όσοι συμμετείχαν και παρακολουθούσαν. Συνοδές των ψαλμωδιών από όλο  τον ιερό κλήρο του Νησιού μας , οι μάρτσιες από τις Μουσικές μας όπως αποκαλούμε -με οικειότητα οικογενειακή-  τα μουσικά σώματα των Φιλαρμονικών μας. Επαληθεύεται το ρηθέν δια στόματος Παύλου Παλαιολόγου:  «Κέρκυρα θα πει Άγιος Σπυρίδων και Μουσική. Ο Άγιος πρώτα, η μουσική έπειτα. Δύο Θεότητες που θα μένουν ακλόνητες στις ψυχές των Κερκυραίων».

Σ αυτή τη κατανυκτική λιτάνευση οι Φιλαρμονικές μας προσδίδουν την λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια που  αρμόζει και την ευλάβεια και τιμή  στον Πολιούχο Άγιο μας. Οι τρεις Φιλαρμονικές του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας συμμετείχαν με πολύ ενθουσιασμό μετά από 2 χρόνια αναμονής ,  πλαισιώνοντας τμήματα της λιτανείας.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαέστρους και στους μουσικούς για την υπέροχη λαμπρή συμμετοχή τους στο υψηλών αξιώσεων ακρόαμα και θέαμα. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

 

 

Back to top