Συνάντηση γνωριμίας του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας Γιώργου Μαχειμάρη με τη νέα Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ κα Αδαμαντία Εγγλεζοπούλου. - Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

Συνάντηση γνωριμίας στα πλαίσια της εθιμοτυπίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023 μεταξύ του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας, Γεώργιου Μαχειμάρη και της νέας Διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, κας Αδαμαντία Εγγλεζοπούλου στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας «Αγία Ειρήνη». Στην συνάντηση παρευρέθηκε  και η Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πολιτικής και Δημοσίων Σχέσεων κα Σπυριδούλα Κόκκαλη.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας ευχήθηκε στην νέα Διοικήτρια καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα  και  δημιουργική θητεία,  γεγονός που εγγυάται η  επιτυχής προϋπηρεσία της στο Λαϊκό Νοσοκομείο και στο Σισμανόγλειο.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν  τα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει το νησί της Κέρκυρας στον τομέα της Υγείας και δη  οι καθημερινές ανάγκες στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας αλλά και γενικότερα  στις δομές υγείας της ΠΕ Κέρκυρας και οι οποίες χρήζουν άμεσων και αποτελεσματικών παρεμβάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, τα γενικά θέματα που τέθηκαν αφορούν κυρίως:

1.       Τη σοβαρή υπο στελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό, επικουρικό προσωπικό όλων των βαθμίδων -ειδικοτήτων σε όλες τις δομές υγείας, Νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας, Ιατρεία, ΕΚΑΒ και τη μεγάλη «αφαίμαξη» ιατρών από τα Κέντρα Υγείας που παρατηρείται.  

2.       Τις σοβαρές ελλείψεις σε επίπεδο υποδομών και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στα Κέντρα Υγείας , Πολυιατρεία και Ιατρεία

3.       Τα προβλήματα σε θέματα διακομιδών. Κρίνεται άκρως αναγκαίο να εδρεύει στο Κ.Υ. Αγίου Αθανασίου και στο Πολυιατρείο Αχαράβης σε μόνιμη βάση ασθενοφόρο για την ταχύτατη  αντιμετώπιση των περιστατικών, που χρήζουν άμεσης μεταφοράς σε δευτεροβάθμιο/τριτοβάθμιο φορέα υγείας. Σημειωτέον ότι το προηγούμενο διάστημα επί Καλλικρατικών Δήμων υπήρχαν τρία ασθενοφόρα στο Βορρά.

4.       Η εξόχως  αναγκαία  σύσταση κλιμακίου ΕΚΑΒ  στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας.

5.       Η αναγκαιότητα σύστασης αυτόνομης Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η κα Εγγλεζοπούλου ευχαρίστησε  για την εθιμοτυπική επίσκεψη και αποδέχθηκε την πρόσκληση του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας για την πραγματοποίηση επίσκεψης στην έδρα του Δήμου.

Back to top