ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ κ. ΣΤΕΦΑΝΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ - Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

Μέσα σε ένα πολύ θετικό κλίμα, με πολλά αισιόδοξα αποτελέσματα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023, στο San Giacomo , συνάντηση κλιμακίων Δήμων: Βόρειας Κέρκυρας και Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την διαχείριση απορριμμάτων μέσα από το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας.

Από πλευράς του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων συμμετείχαν οι κ.κ. : ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι : Χρήστος Σκούρτης και Σπύρος Νεράντζης.

Από τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας συμμετείχαν oι κ.κ.: Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πολιτικής και Δημοσίων Σχέσεων Σπυριδούλα Κόκκαλη και ο Διδάκτωρ Περιβαλλοντικής Μηχανικής Αδαμάντιος Σκορδίλης.

Στη συζήτηση κυριάρχησαν αφενός το υψηλό κόστος διαχείρισης λόγω της μεταφοράς και του  τέλους ταφής (που λειτουργεί ως δαμόκλεια σπάθη στην λειτουργία των Δήμων) αφετέρου η ανάπτυξη δράσεων κάτω από την ομπρέλα της κυκλικής οικονομίας  που ουσιαστικά θα συμβάλλουν στην δημιουργία μιας βιώσιμης και αποτελεσματικής πολιτικής απορριμμάτων με μεγάλο περιβαλλοντικό, οικονομικό και εκπαιδευτικό όφελος για τους δημότες.

Back to top