Συνεχίζονται από το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας οι δράσεις : α) επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση ρούχων, λευκών ειδών και υποδημάτων και β) συλλογή πλαστικών καπακιών για τη στήριξη του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Κέρκυρας στην προσπάθεια του να καλύψει ανάγκες σε αναπηρικά αμαξίδια και άλλα ορθοπεδικά είδη, κατοίκων του Νησιού που αδυνατούν να τα προμηθευτούν. - Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

H εντυπωσιακή ανταπόκριση των δημοτών και των  επιχειρήσεων  Δήμου Βόρειας Κέρκυρας    στις  δράσεις : α) επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση ρούχων, λευκών ειδών και υποδημάτων   και β)  συλλογή πλαστικών καπακιών, αποτυπώνεται στις ποσότητες  που παραδίδονται σε τακτά χρονικά διαστήματα τόσο στην ΚΟΙΝΣΕΠ «Όλοι μαζί για το περιβάλλον της Κέρκυρας» του κ. Σπύρου Νεράντζη, όσο και στο Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ Κέρκυρας αντίστοιχα.

Την  Παρασκευή 29 0κτωβρίου κλιμάκιο του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας με επικεφαλής την Αντιδήμαρχο Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Δημοσίων Σχέσεων κ. Σπυριδούλα Κόκκαλη και τη συνεργασία του  προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας κ. Γιώργου Μαυρόπουλου παρέδωσε    1,5 τόνο ρουχισμού προς ανακύκλωση  στην ΚΟΙΝΣΕΠ «Όλοι μαζί για το περιβάλλον της Κέρκυρας» του κ. Σπύρου Νεράντζη και 1 τόνο καπάκια στον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Κέρκυρας κ. Γιώργο Σπανό.

Και οι δύο δράσεις έχουν τόσο περιβαλλοντικό όσο και κοινωνικό αποτύπωμα.

Τονίζεται ότι η επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση ρούχων, λευκών ειδών και υποδημάτων   συμβάλλει στη μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και του κόστους  της διαχείρισης των αποβλήτων, ενώ πάρα πολλοί συνδημότες μας έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν ρουχισμό και λευκά είδη που έχουν ανάγκη.

Παράλληλα η συλλογή πλαστικών καπακιών που γίνεται στις γωνίες ανακύκλωσης του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, συμβάλλει στη στήριξη του Νομαρχιακού  Συλλόγου  ΑμεΑ Κέρκυρας στην προσπάθεια του να καλύψει ανάγκες σε αναπηρικά αμαξίδια και άλλα ορθοπεδικά είδη, κατοίκων του Νησιού  που αδυνατούν να τα προμηθευτούν.

Επαναλαμβάνεται  δε πως : τα ρούχα, τα λευκά είδη και τα υποδήματα συγκεντρώνονται  στις γωνίες ανακύκλωσης  Αχαράβης,  Αρίλλα και Χωροεπισκόπων  αλλά και στους κάδους ανακύκλωσης ρούχων που βρίσκονται στην γωνία ανακύκλωσης Κασσιώπης, στο Μικρό Πράσινο Σημείο Σινιών, στο ΚΕΠ Αγρού, αλλά και στην πλατεία Δημαρχείου στην Αχαράβη,.  Εκεί γίνεται η επιλογή αυτών που βρίσκονται σε καλή κατάσταση τα οποία προωθούνται αμέσως για επαναχρησιμοποίηση και διατίθενται δωρεάν στους δημότες μας ενώ αυτά που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, ακολουθούν τον δρόμο της ανακύκλωσης.  

Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας, ευχαριστεί του δημότες και τις επιχειρήσεις  για την ανταπόκριση τους στις ως άνω δράσεις. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.

 

Back to top