Μετακινήσεις - Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας εξυπηρετείται συγκοινωνιακά με το υπεραστικό ΚΤΕΛ, το οποίο παρέχει δρομολόγια σε όλη την νήσο Κέρκυρας και σύνδεση με Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το υπεραστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας συστάθηκε με το Ν.2119/1952 και σήμερα έχει δύναμη 62 λεωφορείων. Εξυπηρετεί την τοπική συγκοινωνία από την Κέρκυρα μέχρι και το πιο απομακρυσμένο χωριό του νησιού και συνδέει την Κέρκυρα με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη καθημερινά και όλες τις πρωτεύουσες των νομών που ευρίσκονται στους δυο αυτούς οδικούς άξονες, με πρακτορεία στη Λευκίμμη, Λάρισα, Τρίκαλα, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Κερκύρας γίνονται μεταφορές επιβατών, μαθητών, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ατόμων με ειδικές ανάγκες, τύπου, ταχυδρομικών σάκων και δεμάτων.

Με το Ν. 2963/2001 το υπεραστικό ΚΤΕΛ έχει μετατρέπει σε Α.Ε. ένα νέο εργαλείο ανάπτυξης πιο ευέλικτο και μοντέρνο. Παρακάτω, αποτυπώνονται τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας στο Βόρειο τμήμα του νησιού:

 Δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας στο Βόρειο τμήμα του νησιού
A1Άγιος Στέφανος
A2Σιδάρι
A3Ρόδα - Αχαράβη
A4Κασσιώπη
A5Μπαρμπάτι - Νησάκι
A6Αφιώνας - Απίλλας
A7Άγιος Γεώργιος (Πάγων)
A8Αυλίωτες
A9Παλαιοκαστρίτσα
A10Λιαπάδες
A11Καρπουσάδες
A12Περίθεια - Λούτσες
A13Άνω Κορακιάνα
A14Σωκράκι
A15Άγιος Παντελεήμων
A16Μακράδες
A17Νύμφες
A18Αρμενάδες

Πηγή: https://greenbuses.gr/el/

 

Λιμενικές Υποδομές – Ακτοπλοϊκές Μεταφορές

Λιμενικές Υποδομές – Ακτοπλοϊκές Μεταφορές Το κεντρικό λιμάνι – πύλη εισόδου στο νησί – ανήκει στην διαχείριση του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ) και παρέχει σύνδεση με τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας, της Πάτρας και της Ιταλίας.

Στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας βρίσκεται το λιμάνι της Κασσιόπης, το οποίο συνδέει την Κέρκυρα με την Αλβανία. Στον πίνακα που ακολουθεί, καταγράφονται οι υποδομές και χρήσεις των λιμανιών που εντοπίζονται στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας.

Πίνακας : Υποδομές & Χρήσεις Λιμανιών του Δήμου Β. Κέρκυρας Λιμενικές Υποδομές – Ακτοπλοϊκές Μεταφορές Το κεντρικό λιμάνι – πύλη εισόδου στο νησί – ανήκει στην διαχείριση του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ) και παρέχει σύνδεση με τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας, της Πάτρας και της Ιταλίας.

Υποδομές & Χρήσεις Λιμανιών του Δήμου Β. Κέρκυρας

ΛιμάνιΧωροθέτησηΧαρακτήραςΔιαθέσιμεσ Θέσεις
Άγιος Στλεφανος ΑυλιωτώνΚέρκυραΑλιευτικό Καταφύγιο45
ΑστρακερήΚέρκυραΑλιευτικό Καταφύγιο25
ΡόδαΚέρκυραΌρμος20
Κασσιώπη (Ημερολιά)ΚέρκυραΆλλο75
ΚασσοπέτοΚέρκυραΜικτός60
Άγιος Στέφανος ΣινιώνΚέρκυραΑλιευτικό Καταφύγιο60

 

Αεροπορική Σύνδεση

Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας δε διαθέτει αεροδρόμιο.

Η αεροπορική σύνδεση του νησιού πραγματοποιείται από το διεθνές αεροδρόμιο το οποίο βρίσκεται 1,5 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας. Ιδρύθηκε το 1937 ενώ στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου χρησιμοποιήθηκε από τις Ιταλικές και Γερμανικές δυνάμεις ως βάση μεταφορικών και μαχητικών αεροσκαφών. Στα τέλη του πολέμου το μήκος του διαδρόμου έφτανε τα 600μ.

Back to top