Αναγκαία διευκρίνιση για την υβριστική προσβλητική επίθεση στο πρόσωπο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας κ. Παναγιώτη Παπαδάτου από τον αρχηγό της Δημοτικής παράταξης της ΛΑΣΥ στη Βόρεια Κέρκυρα κ. Κων/νο Ρούσσινο. - Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

Με αφορμή και  τις δηλώσεις στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι START TV  του αρχηγού της Δημοτικής παράταξης της ΛΑΣΥ στη Βόρεια Κέρκυρα κ. Κων/νου Ρούσσινου , δέον να διευκρινίσουμε τα κάτωθι για τη συνολική διάσταση κάποιων θεμάτων που θίχτηκαν μετ΄ επιτάσεως, απόρροια  του «πολιτικού πολιτισμού»  του αρχηγού της δημοτικής παράταξης της ΛΑΣΥ  Βόρειας Κέρκυρας κ. Κων/νου Ρούσσινου.

Ποτέ δεν ήταν στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής που νόμιμα εκπροσωπεί το Δήμο και όλους τους πολίτες της Βόρειας Κέρκυρας, να δώσει έκταση και δημοσιότητα σε υβριστικές, προσβλητικές και αντιδημοκρατικές επιθέσεις, αντιθέτως οι προσπάθειές της προσανατολίζονται στο να χαμηλώνουν οι τόνοι, να  προσπερνώνται οι φραστικές υβριστικές επιθέσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ευγένεια και η αξιοπρέπεια είναι αδυναμία.

Αλλά επειδή  «εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι», αναγκαζόμαστε να καταθέσουμε  την πραγματική εικόνα.

Καταγγέλλουμε  τον αρχηγό της δημοτικής παράταξης της ΛΑΣΥ  Βόρειας Κέρκυρας  κ. Κων/νο Ρούσσινο για το αισχρό υβρεολόγιο  «πεζοδρομίου»  που χρησιμοποίησε εναντίον της εγνωσμένου κύρους προσωπικότητας του  Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας κ. Παναγιώτη Παπαδάτου στη συνεδρίαση για τον  προϋπολογισμό  του Δήμου για το έτος 2023.  Τον απεκάλεσε  (μεταφέρονται  επακριβώς οι φράσεις)  «κωλόπαιδο- ρεντίκολο». Δεν εκπλαγήκαμε… με τον  ίδιο «πολιτισμό»  έλουζε και τον προηγούμενο πρόεδρο του ΔΣ-εγνωσμένου κύρους- κ. Κων/νο  Γρηγορόπουλο. Σημειωτέον ότι ο κ. Ρούσσινος είναι καθηγητής της ελληνικής γλώσσας.

Στην προσπάθεια να επανέλθει η ειρήνη κι ενώ είχε λήξει η συνεδρίαση …ο Δήμαρχος προσωπικά τον κάλεσε επανειλημμένα να ανακαλέσει… αντ αυτού  ο κ. Ρούσσινος απεκάλεσε τον κ. Παπαδάτο «αλήτη».  Λόγω της  συνεχιζόμενης αήθους προσβολής, ήταν αυθόρμητη η αντίδραση εκ μέρους του Δημάρχου  και δη η ρίψη ενός μικρού άδειου μπουκαλιού νερού- πίσω και κάτω  από τα έδρανα της ΛΑΣΥ, 15 μέτρα μακριά.

Το γεγονός και το αισχρό υβρεολόγιο μπορούν να επιβεβαιώσουν πολίτες που ευρίσκονταν στην αίθουσα και παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Στο πρόσωπο  του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου δε θίγεται κατάφορα μόνο ο θεσμός του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, οι  δημοκρατικές διαδικασίες , η προσωπικότητα,-σημειωτέον ότι ο κ. Παπαδάτος είναι και συνάδελφος του εκπαιδευτικός – αλλά  και όλοι οι δημότες Βόρειας Κέρκυρας, οι γονείς και μαθητές.

Εκθέτουμε τη συμπεριφορά του στους ευγενείς πολίτες της Βόρειας Κέρκυρας, στους αξιοπρεπείς συντρόφους του, στους αξιοσέβαστους γονείς και μαθητές , στους συναδέλφους του στο δημοτικό συμβούλιο. 


Back to top