Ανοικτή επιστολή του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργου Μαχειμάρη και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Παναγιώτη Παπαδάτου, ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων. - Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

Αγαπητά μας παιδιά,

Από σήμερα μπαίνετε στη μάχη των Πανελληνίων  κι ανεξάρτητα από την έκβαση για τον καθένα σας, για μας είσαστε όλοι ήδη νικητές.

Γίναμε μάρτυρες της γενναιότητας και ψυχραιμίας με την οποία αντιμετωπίσατε κάθε δυσκολία , του χρόνου , της ύλης, της κόπωσης, αλλά και τις μεγάλες αλλαγές στη ζωή σας, της μαθητικής, της οικογενειακής, της προσωπικής με συμπαραστάτες τους καθηγητές και τους γονείς σας. Γιατί πράγματι η σχολική χρονιά που πέρασε, υπήρξε πάρα πολύ δύσκολη για την πλειοψηφία των πολιτών και ιδιαίτερα για σας, τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με την ίδια γενναιότητα είμαστε απόλυτα σίγουροι πως θ αντιμετωπίσετε τις πανελλήνιες εξετάσεις .Οι αρχές και οι αξίες σας, σας οδήγησαν  στο τέλος του ταξιδιού . Δεν αφήσατε  τη τύχη να καθορίσει το μέλλον σας. Την καθορίσατε  εσείς με τον μαραθώνιο που τρέξατε. Φτάνετε στην πρώτη Ιθάκη  σας,  κλείνετε τον πρώτο κύκλο και είσαστε έτοιμοι  ν ανοίξετε έναν συναρπαστικότερο.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλοι σας έχετε το «υλικό» και τα αποθέματα για να διαπρέψετε.. Ωστόσο, θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε, ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, «η Παιδεία είναι το πρώτο και μέγιστο καλό για τους ανθρώπους, εμπνέει αξίες και ιδανικά, στρέφει το βλέμμα του νέου σε ψηλά οράματα».

Με δύναμη, αισιοδοξία, ηρεμία, επιμονή και υπομονή, να ολοκληρώσετε επιτυχώς την προσπάθεια που έχετε από καιρό αρχίσει.

Με το ίδιο πείσμα να συνεχίσετε  σε όλα τα στάδια της ζωής σας, γιατί η ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας. Οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι μία από τις πολλές “μάχες” που καλείστε να δώσετε στη ζωή σας αλλά και η αφετηρία για οριοθέτηση νέων στόχων και το ξεκίνημα νέων προσπαθειών. Συμπαραστάτες στον αγώνα σας αυτό  είναι οι γονείς, οι κηδεμόνες και οι καθηγητές σας που στηρίζουν κάθε προσπάθειά σας, και είναι πάντα να είναι δίπλα σας.

Συγχαρητήρια αξίζουν και στους εκπαιδευτικούς που κατάφεραν να επιτελέσουν το έργο τους, παρά τις δύσκολες συνθήκες της σχολικής χρονιάς που ολοκληρώθηκε.

Ευχόμαστε  στους γονείς  σας που πάντα στέκονται δίπλα σας προστατευτικά και υποστηρικτικά, δύναμη και κουράγιο και στους καθηγητές που εμπλέκονται στις εξετάσεις να φέρουν εις πέρας με επιτυχία το έργο τους.

Κι όπως η είσοδο στο στίβο χειροκροτείται,  ένα ζεστό χειροκρότημα για όλους  σας. Να είστε υγιείς και δυνατοί.

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ….ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Back to top