Ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

«Η καρδιά  του εθελοντή» στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας χτύπησε δυνατά και η ανταπόκριση ήταν άμεση.

Έτσι το Σάββατο 27 Νοεμβρίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο στην Αχαράβη  φιλοξενήθηκαν δημότισσες και  δημότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα  του Περιφερειακoύ Τμήματος  Κέρκυρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και στην προτροπή του Δήμου για τη δημιουργία εθελοντικής ομάδας στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας. Τους υποδέχτηκαν από πλευράς Δήμου η Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας Περιβάλλοντος και Δημοσίων Σχέσεων κ.Σπυριδούλα Κόκκαλη ενώ από το Περιφερειακό Τμήμα Κέρκυρας του ΕΕΣ οι κκ: Μαρία Δημουλά Πρόεδρος, Άρης Κορωνάκης εθελοντής με την ειδικότητα  «Σαμαρείτης»  και η εθελόντρια Ανθούλα Στογιάννου. Ακολούθησε η προσωπική συνέντευξη με τις/ τους ενδιαφερόμενες/νους να ενταχθούν στην ομάδα .

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε το Περιφερειακό Τμήμα Κέρκυρας του ΕΕΣ μέσω της Πρόεδρου και των εθελοντών  του για τη συνεργασία αλλά και τις δημότισσες και δημότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Σημείωσε δε: «Είναι ειλικρινά μεγάλη μου χαρά  η ανταπόκριση όλων σας  στο κάλεσμα των δυο φορέων , γεγονός που καταδεικνύει την επιστοσύνη σας σε μια ακόμα δράση  και συνεργασία του Δήμου.Σας ευχαριστώ από καρδιάς.  Για τη Δημοτική Αρχή , η καλλιέργεια της εθελοντικής κουλτούρας είναι περισσότερο από απαραίτητη, με  το τρίπτυχο εθελοντισμός, προσφορά και συλλογική δράση να είναι προϋπόθεση για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα τις σημερινές προκλήσεις σ ‘όλα τα επίπεδα (κλιματική κρίση, κοινωνική, κ.λ.π.). ‘».

Στο  ίδιο πλαισιο κινήθηκε και η Πρόεδρος του Περιφερειακoύ Τμήματος  Κέρκυρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Μαρία Δημουλά , η οποία τόνισε πως η  προσφορά και ο εθελοντισμός είναι δύο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ενώ το ανθρωπιστικό του έργο είναι γνωστό όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε όλον τον κόσμο. Είναι ένα έργο που εδράζεται στην αξία της αλληλεγγύης και βασίζεται στην εθελοντική δράση και στην άμεση ανταπόκριση των πολιτών.Ευχαρίστησε δε με τη σειρά της όλους τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν.

Η παρακολούθηση των μαθημάτων στα πλαίσια της εκπαίδευσης θα πραγματοποιείται στα γραφεία του Περιφερειακoύ Τμήματος  Κέρκυρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ( Ελευθερίου Βενιζέλου 2 ,στα παλιά ΚΤΕΛ- τηλ. 26610 28268), κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 16.00 μέχρι τις 20.00.

Back to top