Αποτελεσματικές παρεμβάσεις και διαρκής εγρήγορση από τα συνεργεία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για την αποκατάσταση ζημιών από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την Κέρκυρα το Σαβ/κο 27/28 Νοεμβρίου 2021. - Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

Με άμεσες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις και τη συνεργασία των Δ/νσεων : 1)Καθαριότητας-Μηχανολογικού εξοπλισμού-Πολιτικής Προστασίας και πρασίνου , 2) Έργων-Ανάπτυξης-Επενδύσεων & Αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας και 3) Καθημερινότητας ,υπο την εποπτεία των αρμόδιων Αντιδημάρχων –Θεοφάνη Σκέμπρη-Χαρίτωνα Κουτσούρη και Νικόλαου Μουζακίτη , αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο Δήμο λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων βροχόπτωσης και ισχυρών ανέμων που έπληξαν το Σαβ/κο 27/28-Νοεμβρίου 2021 το νησί της Κέρκυρας.

Οι παρεμβάσεις αφορούν μεταξύ άλλων:

  • Στη διάνοιξη δρόμων με την απομάκρυνση πεσμένων δέντρων στην περιοχή Σινιών και δη: στον κεντρικό δρόμο Σινιών, στην Ξυλουργία Σινιών (κεντρικός δρόμος) , Σάντα, Βίγλα, Αυλάκι, Πόρτα, στους Βελονάδες κα.
  • Στην αντιμετώπιση κατολισθήσεων και στο Λαύκι, στο γήπεδο Θιναλιακού κα.
  • Στην αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων και γενικότερα προβλήματα.

Σημειωτέον ότι  αποκαταστάθηκαν από το συνεργείο καθημερινότητας προβλήματα που προκλήθηκαν σε καλώδια ηλεκτροφωτισμού λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (Ξυλουργία Σινιών κ.α).

Αποτέλεσμα της επιχειρησιακής ετοιμότητας και συνεργασίας ήταν ο μετριασμός των καιρικών επιπτώσεων στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας.

Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας καλεί τους δημότες, πρωτίστως για την ασφάλειά τους, να παραμείνουν στο σπίτι και να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, επείγοντες ιατρικούς ή άλλους λόγους, μπορείτε να καλείτε στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας , στα τηλέφωνα: 2663360155 και  69744555184 Αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας Θεοφάνης Σκέμπρης , 6974466941 προϊστάμενος πολιτικής προστασίας Γεώργιος Μαυρόπουλος .

 

Back to top