Από την πρώτη στιγμή της ανατροπής πυροσβεστικού οχήματος στο Ρικίνι Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, η Πολιτική προστασία Δήμου Βόρειας Κέρκυρας συνδράμει τις δυνάμεις επιχείρησης . - Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

Η επιχειρησιακή ετοιμότητα της πολιτικής προστασίας του Δήμου Βόρεια Κέρκυρας για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών καταγράφηκε και το μεσημέρι της Πέμπτης 20 Ιουνίου , με αφορμή το γεγονός ανατροπής πυροσβεστικού οχήματος –έκανε περιστροφή στον άξονά του και κατέληξε  με το πλάι, σε δρόμο της βόρειας Κέρκυρας προς την περιοχή Ρεκίνι. Δύο πυροσβέστες νοσηλεύθηκαν  προληπτικά στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, καθώς τραυματίστηκαν ελαφρώς .

Η πολιτική προστασία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Θεοφάνη Σκέμπρη  και τον  το προϊστάμενο Μαυρόπουλο Γεώργιο , βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο συμβάν θέτοντας στη διάθεση της πυροσβεστικής υπηρεσίας και της αστυνομίας μηχανικό εξοπλισμό και το προσωπικό του συνεργείου των τεχνικών υπηρεσιών. Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης–που απουσίαζε για υπηρεσιακούς λόγους στην Αθήνα- ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου για  ενημέρωση  τόσο για την υγεία των πυροσβεστών, όσο και για τον συντονισμό των εργασιών  από πλευράς Δήμου, για αποκατάσταση του οδοστρώματος  -(-καθαρισμός και κάλυψη ζημιών με ασφαλτόμειγμα κλπ). «Με το Πυροσβεστικό Σώμα μάς συνδέουν κοινοί και μεγάλοι στόχοι που αφορούν στην προστασία του  περιβάλλοντος, της ανθρώπινης  ζωής, της περιουσίας των δημοτών μας. Μας ενώνει ο αγώνας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής από τις καταστάσεις εκτάκτων αναγκών. Δεν μπορεί παρά η συνεργασία μας να είναι στενή και να γίνεται όλο και περισσότερο αποτελεσματικότερη προς όφελος όλων. Ήμασταν, και θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας , των  σωμάτων ασφαλείας,  θέτοντας πάντα στη διάθεσή τους όλο τον μηχανολογικό εξοπλισμό και το προσωπικό για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, είτε εντός των ορίων του νομού μας είτε εκτός σε άλλες περιοχές, όπου ζητηθεί, όπως έγινε άλλες φορές στο παρελθόν .Οι  πυροσβέστες του πυροσβεστικού κλιμακίου Θιναλίων είναι δίπλα μας, είναι οικογένεια μας».. δήλωσε ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας.

Μέχρι την επούλωση φθορών στο οδόστρωμα  από το συνεργείο καθημερινότητας των τεχνικών υπηρεσιών Δήμου Βόρειας Κέρκυρας που προκλήθηκαν από την ανατροπή του πυροσβεστικού οχήματος   και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας ,  στο σημείο παρευρέθηκαν  επίσης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου  Βόρειας Κέρκυρας Παναγιώτης Παπαδάτος, ο αντιδήμαρχος οικονομικών υπηρεσιών Γαρνέλης Ιωάννης, και μέλη της εθελοντικής οργάνωσης «επίλεκτη ομάδα ειδικών αποστολών Βόρειας Κέρκυρας».

Back to top