Επισκέψεις κλιμακίου του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας στα ελαιοτριβεία της περιοχής του. - Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

Με αφορμή την κορύφωση της ελαιοκομικής περιόδου, κλιμάκιο του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας αποτελούμενο από τους κ.κ: Αντιδήμαρχο Κυκλικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος Σπυριδούλα Κόκκαλη, Καθαριότητας, Μηχανολογικού εξοπλισμού, Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου Θεοφάνη Σκέμπρη και τον προϊστάμενο πολιτικής προστασίας του Δήμου ξεκίνησε – αρχής γενομένης την Τρίτη 5-1-2021 – επισκέψεις σε όλα τα ελαιοτριβεία.

Επίσκεψη σε ελαιοτριβείο

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών τους, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους ελαιοτριβείς και με παραγωγούς, τόσο για τα περιβαλλοντικά θέματα με κυρίαρχο των θέμα των αποβλήτων , όσο και για την πορεία της ελαιοκομικής περιόδου υπό τη σκιά και την αυστηρή τήρηση των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας covid-19.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η επεξεργασία των αποβλήτων είναι μονόδρομος. Σημειωτέον ότι στην κατεύθυνση συνολικής αντιμετώπισης του προβλήματος και στην εξεύρεση λύσεων κινείται η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με τις αρμόδιες υπηρεσίες της.

Τονίστηκε επίσης, ότι η ελαιοκομική περίοδος εξελίσσεται ομαλά σε όλο το Δήμο και τα πρώτα δείγματα δείχνουν ικανοποιητική παραγωγή όχι μόνο ποσοτική αλλά και εξαιρετικής ποιότητας ελαιολάδου σε υψηλό ποσοστό, ενώ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί είναι πολλά και αφορούν στις χαμηλές τιμές διάθεσης του ελαιόλαδου κ.λ.π.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του Δήμου επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά ότι  η Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας είναι δίπλα σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες  του κλάδου,  πάντα στην κατεύθυνση εξεύρεσης των λύσεων με σύγχρονους όρους και βάσει των υφιστάμενων περιβαλλοντικών προδιαγραφών και προϋποθέσεων.

Back to top