Καθιερώνεται προληπτική ιατρική εις μνήμη της Ογκολόγου Άννας Μουζακίτη στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας. Δωρεάν εξέταση Τεστ Παπ για περισσότερες από 100 γυναίκες το διήμερο 4 και 6 Απριλίου 2024 . - Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας , πιστεύοντας στην αξία προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής και έχοντας σκοπό να προάγει το επίπεδο υγείας των δημοτών του, οργανώνει και υλοποιεί δράσεις στην ως ανω κατεύθυνση με μήνυμα « ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ».

 Σ αυτό το πλαίσιο και με  διάχυτο το κλίμα συγκίνησης  ξεκίνησε την Πέμπτη 4 Απριλίου  2024 η δράση των Δωρεάν Τεστ Παπ  που διοργάνωσε ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας σε συνεργασία με το κυτταρολογικό  τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας «Αγία Ειρήνη»  και το Κέντρο Υγείας Αγίου Μάρκου, στην μνήμη της Ογκολόγου του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας  Άννας Μουζακίτη που έφυγε από την ζωή στις 28 Φεβρουαρίου.  Είναι η ελάχιστη τιμή στην ιατρό που

αφιερώθηκε «ψυχή τε και σώματι»  στη μεγάλη της αγάπη την Ιατρική, την οποία υπηρέτησε με συνέπεια, βαθύ ανθρωπισμό  και αυταπάρνηση.

Η δράση καταδεικνύει και τονίζει πως ο προσυμπτωματικός έλεγχος του τραχήλου  της  μήτρας σώζει χιλιάδες ζωές.

Στην  δράση που   πραγματοποιείται στο περιφερειακό πολυδύναμο Ιατρείο Αχαράβης   παρευρέθηκαν : ο σύζυγος της  Άννας Μουζακίτη , κ Δημήτρης Δαφνής Αγγειολόγος, η μητέρα της κ. Μαρία Μουζακίτη , η κόρη της Μαρίζα και η πεθερά της κ. Σαπφώ Δαφνή .

Τίμησαν με την παρουσία τους , ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης ,η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας κ. Διαμαντίνα Εγγλεζοπούλου και η Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, Καθαριότητας,  Περιβάλλοντος, Δημοσίων Σχέσεων και  τέλεσης πολιτικών γάμων κ. Σπυριδούλα Κόκκαλη.

Η δράση πλαισιώνεται με την ευγενική συμμετοχή των συλλόγων:

Ένωση Περιθειωτών “Φίλιππος Βλάχος”

Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Λουτσών.

Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Επίσκεψης.

Ευχαριστούμε θερμά τις μαίες κ.κ  Χρυσάνθη Γεωργοτά  και Αντωνία Μέριανου για την πολύτιμη εθελοντική τους συνεισφορά στην λήψη των τεστ , τη νοσηλεύτρια του Βοήθεια στο σπίτι Δήμου Βόρειας Κέρκυρας κ. Δήμητρα Κοκκινόρη και τους συλλόγους.

Στο τέλος της εκδήλωσης αφέθηκαν μπαλόνια με το όνομα της Άννας Μουζακίτη.

Δράσεις του είδους θα επαναλαμβάνονται κατά τη διάρκεια του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι η δράση  συνεχίζεται  -με ήδη κλεισμένα τα ραντεβού- το Σάββατο  6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 από ώρα 09.00-14.00  στο χώρο του περιφερειακού πολυδύναμου Ιατρείου Αχαράβης (πλατεία Δημαρχείου Αχαράβη)  .

«Η Άννα δεν έφυγε,…. έχει φωλιάσει στις καρδιές μας και θα ζει εκεί παντοτινά». Ο ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ  ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΙ   ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ Της.. « ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ».

Back to top