Λίγα λόγια Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας Γιώργου Μαχειμάρη για την επιχείρηση αναζήτησης του δημότη Δαμιανού Κων/νου Μουζακίτη - Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

Χαιρετισμός Δημάρχου

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, με αφορμή την επιχείρηση αναζήτησης του δημότη Δαμιανού Κων/νου Μουζακίτη προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

Πρωτίστως να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια για την τραγική απώλεια. Το γεγονός μας έχει συγκλονίσει όλους.

Συμμετείχαμε όλοι στην αγωνία , στη θλίψη και τη στενοχώρια της οικογένειας, των χωριανών, όλων, τις εννιά μέρες των ερευνών. Συμμετέχουμε όλοι στο βαρύ πένθος.

Έχω όμως καθήκον να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσους επιχείρησαν εννέα ημέρες σε καθημερινή βάση από ανατολή σε δύση του ήλιου : Την πολιτική προστασία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας ,το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Θιναλίων ενισχυμένο και με άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κέρκυρας ,το Αστυνομικό Τμήμα Βόρειας Κέρκυρας ενισχυμένο και με άνδρες της αστυνομικής δνσης Κερκύρας και εκπαιδευμένα σκυλιά, τις ειδικές μονάδες αντιμετώπισης καταστροφών της ΕΜΑΚ Ιωαννίνων, Πάτρας Λαμίας και εκπαιδευμένα σκυλιά, τους εθελοντές της ΕΜΕΔ, ,τον κυνηγετικό σύλλογο Κέρκυρας ,εθελοντές, κατοίκους .

Επίσης τους Αντιδημάρχους του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας κ.κ Θεοφάνη Σκέμπρη και Μουζακίτη Νικόλαο, και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αυλιωτών κ.Θεόδωρο Μουζακίτη .

Άφησα τελευταίο τον προϊστάμενο της πολιτικής προστασίας του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας κ. Μαυρόπουλο Γεώργιο ο οποίος βρήκε τον άτυχο δημότη μας. Δράττομαι της ευκαιρίας για να πω πως στο πρόσωπο του κ.Γιώργου Μαυρόπουλου και στη μέχρι τώρα συνεργασία έχω διαπιστώσει το περίσσευμα ψυχής ενός ανθρώπου που είναι πάντα εκεί όταν χρειάζεται… σε οποιαδήποτε επιχείρηση χρειαστεί και με όποιες συνθήκες. Άνθρωπος ολιγόλογος αλλά μεστός στα λόγια, διακριτικός, εργατικός και ενεργός στις πράξεις, που απεχθάνεται την υπερβολή και την περίσσια προβολή. Δεν υπάρχει ωράριο, δεν υπάρχει υποχρέωση παρά μόνο συνείδηση της ευθύνης που έχει αναλάβει τόσο απέναντι στην υπηρεσία που προΐσταται όσο και στην κοινωνία … Συνεργάζεται άψογα με όλες τις υπηρεσίες και η εμπειρία και οι γνώσεις του αποδεικνύονται πολύτιμες.

Back to top