Με Δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές και Οδοντιατρικές Εξετάσεις για Παιδιά σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνεχίζει ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας τις κοινωνικές του παρεμβάσεις. - Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

Από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 έως και την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022, στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν προληπτικές ιατρικές, οδοντιατρικές, παιδιατρικές, οφθαλμολογικές και ΩΡΛ  εξετάσεις σε παιδιά και εφήβους του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας κατόπιν αιτήματος του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας. Η Δράση  διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με τον  Ιατρικό – Οδοντιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας , το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, την  6η Υ.ΠΕ. Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων- Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, τελεί δε υπό την αιγίδα του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας. και υλοποιείται  με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Για την υλοποίηση της Δράσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει το κινητό Πολυιατρείο «Ιπποκράτης» του Οργανισμού, στο οποίο καθημερινά θα βρίσκονται εθελοντικά ιατροί , οδοντίατροι, οφθαλμίατροι και ΩΡΛ-Μέλη του Οδοντιατρικού και Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας-, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού.

Οι ιατροί /οδοντίατροι που εθελοντικά συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα θα εξετάσουν δωρεάν όλα τα  παιδιά που θα επισκεφτούν την Κινητή Μονάδα του Οργανισμού, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Υπεύθυνος δράσης στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας: Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος , Κοινωνικής Πολιτικής και Δημοσίων σχέσεων κα Σπυριδούλα Κόκκαλη τηλ.επικοικ: 6978614699.

Τηλέφωνο για ραντεβού εξετάσεων: 2663360155 κα Αλεξάνδρα Προβατά και κα Σοφία Μουζακίτη. Απο 09.00 έως 14.00 Δευτέρα έως Παρασκευή.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δημαρχείου, στην  Αχαράβη.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά, με έμφαση σε όσα ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, ή λόγω οικονομικών/άλλων δυσκολιών δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα. Από την έναρξη της δράσης (2002) μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί 148.050 παιδιά. Το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα ως άνω Υπουργεία, και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Back to top