ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ “25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821” ΣΤΗΝ ΑΧΑΡΑΒΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

Παρέλαση 25 Μαρτίου 2019 Αχαράβη Κέρκυρα - YouTube

Εθνική επέτειος της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821.

Διπλή πανύμνητη εορτή! Δύο χαιρετισμοί συνθέτουν το νόημα της ευλογημένης ημέρας και την λαμπρότητα της εορτής .«Χαίρε, Κεχαριτωμένη, ο Κύριος μετα σου». «Χαίρε, ω χαίρε Ελευθεριά».

Είναι ημέρα εθνικού μεγαλείου και δόξας, ημέρα εθνικών παλμών και εθνικών συγκινήσεων. Είναι η ημέρα του θερισμού που οραματίστηκε ο Ρήγας Φεραίος όταν έριχνε τους σπόρους της Λευτεριάς με το «Θούριο» του, στις καρδιές των σκλάβων.

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο με τη λαμπρότητα  που της αρμόζει. 

Τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας και συνεχεία των  σχετικών εγγράφων 16546/14-3-2022 και 16557/14-3-2022 (ΑΔΑ: ΨΤ2046ΜΤΛ6-ΔΨ5 και 66Π746ΜΤΛ6-Ν4Ε αντίστοιχα) του Υπουργείου Εσωτερικών με Θέμα: «Εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821», οργανώνονται οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις στην έδρα του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας στην Αχαράβη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Πέμπτη 24 Μαρτίου  και Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022.

  1. ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ των καταστημάτων των δημοσίων και δημοτικών υπηρεσιών, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Δημοσίων Επιχειρήσεων, των οικιών και των ιδιωτικών καταστημάτων από την 8η πρωινή ώρα της 24ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου2022.
  2. ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ όλων των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου2022 .

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Εορτασμός της επετείου στα Σχολεία Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης .

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022.

12.00: Δοξολογία. στον Ιερό Ναό ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΑΧΑΡΑΒΗΣ, ιερουργούντος του αιδεσιμότατου Νικόλαου Χονδρογιάννη. Η Δοξολογία θα τελεστεί με πλήρη εφαρμογή των ειδικών μέτρων που αφορούν στους χώρους λατρείας, ήτοι με χρήση ατομικής μάσκας προστασίας, τήρηση αποστάσεων κ.α.

  • Απόδοση του πανηγυρικού της ημέρας (εντός του Ιερού Ναού).

12.30: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώον Πεσόντων ,

  • Κατάθεση στεφάνων

(Σε περίπτωση βροχόπτωσης, η κατάθεση στεφάνων θα γίνει στον ιερό ναό στον οποίο θα  τελεσθεί η δοξολογία).

  • Τήρηση ενός Λεπτού Σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών
  • Ανάκρουση Εθνικού  Ύμνου

13.00: Παρέλαση στο κεντρικό δρόμο της Αχαράβης με τη συμμετοχή των σχολικών μονάδων και των Φιλαρμονικών Δήμου Βόρειας Κέρκυρας .

Πέρας εκδηλώσεων.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΧΕΙΜΑΡΗΣ

 

 «Σβήνουν δυό νύχτες δυό αυγές προβάλλουν στον αγέρα. Δυό λευτεριές που σμίγουνε μέσα στην ίδια μέρα. Δυό λευτεριές ματόβρεχτες, παιδιά μεγάλου κόπου, η λευτεριά του Έλληνα κι η λευτεριά του ανθρώπου». Κωστής Παλαμάς.

 

Στην παρέλαση στην έδρα του Δήμου στην Αχαράβη έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν όλες οι  σχολικές μονάδες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, ενώ εκδηλώσεις –πριν την κεντρική παρέλαση στην έδρα του Δήμου -θα πραγματοποιηθούν και στις κοινότητες ΑΓΡΟΥ-ΒΕΛΟΝΑΔΩΝ-ΑΥΛΙΩΤΩΝ-ΠΕΡΟΥΛΑΔΩΝ-ΚΑΡΟΥΣΑΔΩΝ-ΚΑΣΣΙΩΠΗΣ.

Back to top