ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ κ. Πέτρο Αγγελόπουλο και την Δ/ντρια Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κέρκυρας κα Δέσποινα Σαββίδου. - Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

Συνάντηση εργασίας με φορείς της εκπαίδευσης  είχε ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας κ. Γιώργου Μαχειμάρη, την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023 στο Δημαρχείο στην έδρα του Δήμου στην Αχαράβη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν  από πλευράς Δήμου οι κ.κ :Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Παπαδάτος Παναγιώτης, η  Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πολιτικής και Δημοσίων Σχέσεων, Κόκκαλη Σπυριδούλα,

από πλευράς Περιφερειακής  Δ/νσης ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ο Περιφερειακός Δ/ντής κ. Πέτρος Αγγελόπουλος , η Δ/ντρια Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κέρκυρας κα Δέσποινα Σαββίδου και ο Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης κ. Μαγγίνας Ιωάννης.

 Εκ μέρους δε της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Βόρειας Κέρκυρας συμμετείχαν η Πρόεδρος, κ. Πρωτοψάλτη Ασπασία και η Γενική Γραμματέας, κ. Γουδέλη Αμαλία.

 

Στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκαν και από τις δύο πλευρές   αφενός θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν την σχολική κοινότητα της Βόρειας Κέρκυρας όπως εκείνο:  των σχολικών μεταφορών που ακόμα δεν έχει επιλυθεί από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παρόλο που είμαστε στα τέλη Οκτωβρίου με τους γονείς  να ταλαιπωρούνται  και τον οικογενειακό προϋπολογισμό να ανατρέπεται, αφετέρου των σχολικών υποδομών κ.α.

 

Ειδικότερα: η αναγκαιότητα με την ολόπλευρη  διερεύνηση του θέματος  μιας πρόσθετης αίθουσας στο νηπιαγωγείο του 2ου Ειδικού Σχολείου Βελονάδων, η χωροθέτηση-κατασκευή λειτουργία νέων νηπιαγωγείων σε Αυλιώτες, Πλάτωνα και Θινάλι και η διερεύνηση δυνατότητας για το νηπιαγωγείο Κασσιώπης , η διερεύνηση αναγκών-ειδικοτήτων στην κατεύθυνση λειτουργίας του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) στην Βόρεια Κέρκυρα ,η αντικατάσταση των κοντέινερ στο Γενικό Γυμνάσιο- Λύκειο Αγρού, η κατασκευή νέου Γυμνασίου στους Περουλάδες  και η ίδρυση Σχολής Γονέων για την υποστήριξη των γονέων στο σύνθετο ρόλο τους και την καλύτερη αντιμετώπιση φαινομένων σχολικού εκφοβισμού.

“Είμαστε βέβαιοι ότι μέσω της συνεργασίας μεταξύ όλων των αρμόδιων φορέων μπορούμε να επιλύσουμε τα ζητήματα που απασχολούν μαθητές, γονείς και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Η παιδεία αποτελεί προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας και είναι καθήκον όλων μας να εξασφαλίσουμε όλες εκείνες τις παραμέτρους  που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία σύγχρονων εκπαιδευτικών  δομών για τους νέους μας. Ήδη στην αυξημένη πλειοψηφία τους τα  θέματα που απασχόλησαν την ανωτέρω συνάντηση είναι δρομολογημένα », δήλωσε  ο Δήμαρχος  Γιώργος Μαχειμάρης .

Back to top