Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και ετοιμότητα Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το καλοκαίρι 2021. Πυρκαγιές-Ύδρευση. - Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 3 Αυγούστου με τηλεδιάσκεψη η Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας με την συμμετοχή φορέων και εκπροσώπων που το απαρτίζουν για τη λήψη επιπλέον πρόσθετων μέτρων πρόληψης  και ετοιμότητας κατηγορίας κινδύνου πυρκαγιάς 4 και 5, με ιδιαίτερη αναφορά στο πρόβλημα επάρκειας νερού.

Ειδικότερα συμμετείχαν οι κ.κ : Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γεώργιος Μαχειμάρης, Αντιδήμαρχος Θεοφάνης Σκέμπρης, Βάρελης Σπυρίδων Δημοτικός Σύμβουλος, Θωμαΐδης Στυλιανός Αστυνόμος Α΄, Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Βόρειας Κέρκυρας Εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κολοβός Νικόλαος Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, Προϊσταμένη Τεχνικών Έργων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας Κυριακή Ευγενικού, Κωστελέτου Αιμιλία εκπρόσωπος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Μαυρόπουλος Γεώργιος Πολιτική Προστασία Δήμου Βόρειας Κέρκυρας Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κέρκυρας, Κορίκης Ανδρέας εκπρόσωπος της Λέσχης 4Χ4.

Στη συνεδρίαση επισημάνθηκε και επικαιροποιήθηκε ο υφιστάμενος σχεδιασμός και τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που έχει λάβει ο Δήμος, για την αποφυγή κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς κ.α., ενώ ελήφθη υπόψη το γεγονός της λειψυδρίας στις ΔΕ Κασσωπαίων, Θιναλίων, Εσπερίων και Αγίου Γεωργίου, παράμετρος η οποία θα συνεκτιμάται στο σχεδιασμό. Συζητήθηκαν επίσης όλα τα ενδεχόμενα όπως και ο συντονισμός ενεργειών σε περίπτωση ανάγκης εκκένωσης οικισμού.

Τέλος για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε η αγαστή συνεργασία  και ο συντονισμός μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων  στον τομέα ευθύνης τους γεγονός που στοχεύει πρωτίστως στην πρόληψη και στη συνέχεια στην αντιμετώπιση.

Back to top