Συνεργασία Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και ΚΟΙΝΣΕΠ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» για την ανακύκλωση - Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

Μετά την συνεργασία  με την ΚΟΙΝΣΕΠ «ΣΙΝ.ΠΡΑΞΗ» Σινιών για την υλοποίηση προγράμματος συλλογής και ανακύκλωσης ανακυκλώσιμων υλικών και στρωμάτων, ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας δια μέσου της Αντιδημάρχου Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Δημοσίων Σχέσεων Σπυριδούλας Κόκκαλη, προχωρούν στην συνεργασία με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Όλοι Μαζί για το Περιβάλλον της  Κέρκυρας» έδρα της οποίας είναι ο  Άγιος Γεώργιος Πάγων και πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής ο κ. Σπύρος Νεράντζης.

Στις 22 Μαΐου, ημέρα Σάββατο, υπογράφηκε από τους εκπροσώπους των δυο φορέων και δη του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας Γιώργου Μαχειμάρη και του προέδρου της ΚΟΙΝΣΕΠ Σπύρου Νεράντζη, η προγραμματική σύμβαση. Παρευρέθηκαν, ο πρόεδρος του Δημοτικού  Συμβουλίου  κ. Παναγιώτης Παπαδάτος και η Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Δημοσίων Σχέσεων κ. Σπυριδούλα Κόκκαλη.

 

 

Το αντικείμενο της σύμβασης είναι η συνεργασία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και της ΚΟΙΝΣΕΠ: «Όλοι μαζί για το περιβάλλον της Κέρκυρας» στη δράση της συλλογής, επαναχρησιμοποίησης και αξιοποίησης κλωστοϋφαντουργικών υλικών. Αξίζει να σημειωθεί πως τα εν λόγω υλικά δεν δύναται να προωθηθούν προς ανακύκλωση από τα ΚΔΑΥ των Δήμων. 

Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας πραγματοποιεί με την συνεργασία αυτή άλλο ένα μεγάλο βήμα στα πλαίσια της ανακύκλωσης, καθώς οργανώνει την διαχείριση αποβλήτων του σε ευρεία κλίμακα προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της εποχής. Με την διαχείριση αποβλήτων να παραμένει μείζον θέμα όχι μόνον για την Κέρκυρα αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα, προχωρά με σταθερά βήματα προς ένα βιώσιμο μέλλον.

Η σκληρή μα δίκαιη Ευρωπαϊκή νομοθεσία, μέσω του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (Ε.Σ.Δ.Α) βάζει ιδιαίτερα υψηλούς στόχους ως προς την ανακύκλωση/ ανάκτηση υλικών, με τους Ο.Τ.Α. να είναι πλέον υποχρεωμένοι να προβούν σε άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις και δράσεις. Για έναν νεοσύστατο Δήμο, όπως ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας, οι συνεργασίες με ΚΟΙΝΣΕΠ είναι ζωτικής σημασίας ειδικά όσον αφορά απόβλητα που δεν είναι εύκολο να ανακυκλωθούν όπως τα στρώματα, τα διάφορα ογκώδη και τα ρούχα. 

Η συνεργασία με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Όλοι μαζί για το Περιβάλλον της  Κέρκυρας» που έχει καταφέρει από μόνη της να συλλέξει και να αποστείλει προς ανακύκλωση 46 τόνους ρούχων και 34 τόνους καπακιών, αποτρέποντας  έτσι την προώθησή τους στον ήδη βεβαρημένο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, μέλει να είναι αποτελεσματική.

Πιο σημαντικό όμως απ όλα είναι το γεγονός πως η συνεργασία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, με το δίκτυο εθελοντών και την στήριξη και συνεργασία δύο αξιόλογων ΚΟΙΝΣΕΠ σε συνδυασμό με την αξιοπιστία της συχνής και ξεχωριστής αποκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών από τις 77 γωνίες ανακύκλωσης στο δίκτυό, βάζουν γερές βάσεις για την καλλιέργεια νοοτροπίας ανακύκλωσης στους δημότες μας.

Back to top