Το 3ο κατά σειρά ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ στο ΔΗΜΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ - Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

Ακόμη ένα βραβείο προστέθηκε μέσα σ ένα χρόνο -το τρίτο- στο Δήμο της Βόρειας Κέρκυρας για την ανακύκλωση και τις δράσεις της Κυκλικής Οικονομίας,

Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας είναι ο μόνος νεοσύστατος δήμος στο σύνολο των 31 που βραβεύτηκαν το Σάββατο 20 Μαρτίου 2022 στο πλαίσιο της 4ης Διεθνούς Έκθεσης «Verde.tec – Τεχνολογίες Περιβάλλοντος που διεξήχθη στο MEC Παιανίας

Πρόκειται για το 2022 Greek Green Award «ΕΘΕΛΟΝΤΗ» στην κατηγορία «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ». Το βραβείο παρέλαβαν ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας κ. Γιώργος Μαχειμάρης και η Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πολιτικής  και Δημοσίων Σχέσεων κ. Σπυριδούλα Κόκκαλη.

Η Verde.tec είναι η  μεγαλύτερη διεθνής έκθεση τεχνολογιών περιβάλλοντος που διεξάγεται στην χώρα μας, ενώ το τριήμερο διεξαγωγής της από Παρασκευή 18 – Κυριακή 21 Μαρτίου, περισσότεροι από 220 ομιλητές είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν και να αναδείξουν κάθε πτυχή για θέματα αιχμής που απασχολούν τον τομέα του περιβάλλοντος. Παράλληλα, επιστήμονες, εξειδικευμένες εταιρείες και φορείς από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έδωσαν απαντήσεις και λύσεις  μέσα από 32 ημερίδες και workshop.

Η  Αντιδήμαρχος κ. Σπυριδούλα Κόκκαλη παρουσίασε τις δράσεις της κυκλικής οικονομίας  που υλοποιούνται στον δήμο  Βόρειας Κέρκυρας  από το 2019 ως και σήμερα με την ανάπτυξη και λειτουργία 130 γωνιών ανακύκλωσης 4 ρευμάτων και άνω, στο δίκτυο, στα σχολεία και στα ξενοδοχεία, αναδεικνύοντας τα 3Rs του περιβάλλοντος Reduce( Μειώνω), Reuse (Επαναχρησιμοποιώ), Recycle (ανακυκλώνω). Στα εγκαίνια της Verde.tec παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν μεταξύ άλλων: Ο Γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Μανώλης Γραφάκος, βουλευτές, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων.

Back to top