ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΙΟΝΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ. - Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία Αμερικής

Νέα Υόρκη 12/21/2022

Προς:
Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κον Κυριάκο Μητσοτάκη
Κοιν.: Υπουργό Εσωτερικών
Αρχηγούς Κομμάτων
Βουλευτές Κέρκυρας
Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων
Βουλευτές Κέρκυρας
Χαμόγελο του Παιδιού

Αξιότιμε Πρωθυπουργέ της Ελλάδος,

Το Δ.Σ. της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Αμερικής θα ήθελε να ζητήσει την άμεση παρέμβαση σας στο ζήτημα που αυτή την στιγμή έχει φέρει τους πολίτες της Κέρκυρας σε αγανάκτηση και αφορά την απομάκρυνση της δομής του «Χαμόγελου του παιδιού» από το νησί.
Οι Επτανήσιοι της Αμερικής συμπαραστέκονται ολόψυχα στην πάνδημη κινητοποίηση ολόκληρου του νησιού απαιτώντας να μείνουν τα παιδιά στο σπίτι τους, στο σχολείο τους και το οικείο περιβάλλον στη Χαμηλή Μαγουλάδων, Κέρκυρας.

Οι προδιαγραφές και οικοδομικοί τεχνικοί λόγοι που πιθανόν δεν εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις για επαναδειοδότηση είναι δευτερεύοντες εδώ χρειάζεται δύναμη ψυχής και πρωτοβουλία ώστε το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με Περιφέρεια και Δήμο να προχωρήσουν στην ανεύρεση και αξιοποίηση ενός δημόσιου, Δημοτικού κτιρίου από τα τόσα που υπάρχουν στην Κέρκυρα και βρίσκονται αναξιοποίητα. Είναι κρίμα με την δικαιολογία ενός κολλήματος στον νόμο και σβήνουμε από το χάρτη άλλη μια δομή από την Κέρκυρα, προσθέτοντας άλλη μια οικονομική αιμορραγία για το νησί. Στο τέλος της ημέρας, σημασία έχει ο θεσμός του ιδρύματος “Χαμόγελο του Παιδιού” που το έχει αγκαλιάσει με θερμή αγάπη ολόκληρη η κοινωνία της Κέρκυρας , να παραμείνει στη θέση του.
Σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα και αναμένουμε για τις δικές σας πρωτοβουλίες. Ως Έλληνες – Κερκυραίοι της Διασποράς αγωνιούμε για τον τόπο μας και προσπαθούμε για το καλύτερο,

Με εκτίμηση,
Πρόεδρος Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Αμερικής
Νικόλαος Μπάρδης

2818 Steinway Street – Astoria – New York – zip code 11103 – mobile phone +347.678.3267 – email:bardisnicholas@yahoo.com

Back to top