Η στήριξη ευπαθών ομάδων …συνεχίζεται. - Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

Διανομή τροφίμων και βασικών υλικών διαβίωσης  στα πλαίσια του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) σε συνεργασία της Αντιπεριφέρειας κοινωνικής πολιτικής και απασχόλησης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων , της Πολιτικής προστασίας του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και της  δ/νσης Δημόσιας Υγείας και μέριμνας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Περισσότερες από 70  οικογένειες στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας , οικονομικά αδύναμων και ευάλωτων συμπολιτών, λαμβάνουν τρόφιμα και βασικά υλικά διαβίωσης, κατά τη   διανομή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ ΕΒΥΣ) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Για την αποφυγή συνωστισμών, αλλά και της ταλαιπωρίας των δικαιούχων, η διανομή πραγματοποιείται  σε δυο ημέρες και δη την Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021 στο χώρο των αποθηκών του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, με την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας. Οι δικαιούχοι του προγράμματος από την ευρύτερη περιοχή  Δήμου Βόρειας Κέρκυρας παραλαμβάνουν αυτοπροσώπως τα προϊόντα, ενώ στους δικαιούχους που αδυνατούν να προσέλθουν γίνεται από την πολιτική προστασία του Δήμου κατ’ οίκον διανομή.

«Είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί το δίχτυ προστασίας για τους πολίτες που προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, απλώνεται περισσότερο και αγκαλιάζει  όλο και περισσότερους δικαιούχους», ανέφερε η αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας Περιβάλλοντος και Δημοσίων σχέσεων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας κ. Σπυριδούλα Κόκκαλη , η οποία μαζί με τον προϊστάμενο πολιτικής προστασίας  του Δήμου κ. Γιώργο Μαυρόπουλο παρέλαβαν τις ποσότητες των τροφίμων .

Back to top