ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΑΠΌΦΑΣΗ Της ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΟΜΝΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ Εις ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ. - Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

Η   νέα κοινή Υπουργική Απόφαση 40494/3.5.2022 που εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες από την υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Νόμος 4921/2022 (Άρθρο 67) βάσει των οποίων δίνεται προθεσμία ενός έτους σε δομές που θέλουν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, για να προσαρμόσουν τη λειτουργία, τη στελέχωση, τις κτιριολογικές προδιαγραφές τους και τις εν τω συνόλω παρεχόμενες υπηρεσίες τους, , είναι «ταφόπλακα» για τις δομές του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ .

Το Νομοσχέδιο :

  • δεν επιδεικνύει ενδιαφέρον για τις ιδιαίτερες περιπτώσεις παιδιών, με ψυχοσωματικά προβλήματα,
  • δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον τους,
  • δεν ενδιαφέρεται για την ηθική τους διαπαιδαγώγηση,
  • δεν ενδιαφέρεται αν τα παιδιά αυτά θα είναι χαρούμενα και ευτυχισμένα, αλλά προτείνει μόνον τη μείωση του αριθμού τους ,περισσότερες τουαλέτες και, και φύλακες φρουρούς λές και τα παιδιά ζουν σε φυλακές.

 

Θα αγωνιστούμε σκληρά στο πλευρό του προέδρου και του ΔΣ του Χαμόγελου με στόχο την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ της απόφασης της Υφυπουργού  Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. 

Είναι εντροπή να βάζει την κοινωνία σε τέτοια διλήμματα, μια κοινωνία που ταλαιπωρείται  από την μνημονιακή , υγειονομική και ενεργειακή  κρίση, στοχοποιώντας μια δομή η προσφορά της οποίας  «αγγίζει τις τρυφερές ψυχές παιδιών»  και  είναι παγκοσμίως αναγνωρίσιμη κι αποδεκτή .

Back to top