ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΖΟΥΠΑΝΟΥ. - Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

«Έφυγε» ο Γιάννης Ζουπάνος - Συλλυπητήρια ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

 

Αποχαιρετώντας ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης το Γιάννη Ζουπάνο είπε μεταξύ άλλων……

«Αποχαιρετούμε σήμερα ένα δικό μας άνθρωπο, έναν ακούραστο εργάτη της τοπικής αυτοδιοίκησης , του οποίου η διαδρομή , η εργατικότητα ,  η δημοκρατική του συνείδηση, η φιλία , ο λόγος που είχε μάθει να τηρεί και να σέβεται και η δράση  άφησαν τα σημάδια τους στην αυτοδιοικητική ζωή του τόπου μας. 

Παίρνοντας όσο το δυνατόν αποστάσεις από το εφήμερο και φθαρτό, επιβάλλεται να σταθούμε στο έργο και στην προσωπικότητα του.

Ο Πρόεδρος, ξεχώριζε για πολλά, χαρακτηριστική όμως ήταν η λιτότητα, η εργατικότητα, η δημοκρατική του συνείδηση, η φιλία και ο λόγος, που είχε μάθει να τηρεί και να σέβεται , η  σαφήνεια λόγων και έργων. Άνθρωπος του μέτρου, δούλευε αθόρυβα, αδιάκοπα, με σύνεση, μεθοδικότητα για την πρόοδο του τόπου του.

 Εξαίρετος οικογενειάρχης, άνθρωπος, που στεκόταν με σεμνότητα στις χαρές και στις λύπες, στις αγωνίες και στα προβλήματα, στην καθημερινότητα των συγχωριανών του.

…………….Απολάμβανε την εμπιστοσύνη των συγχωριανών του και λάμβανε  το τιμητικό αξίωμα του προέδρου της κοινότητας    Χωρεπισκόπων  σε όσες εκλογικές αναμετρήσεις συμμετείχε.

Ταυτίζονται   με το όνομά του και τη διαρκή επί  τετραετίες ενεργή δράση του, έργα ζωής και προοπτικής, αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και του  αναπτυξιακού οράματος τόσο  για την  κοινότητα Χωρεπισκόπων όσο και για την  ευρύτερη  περιοχή μας.

  Η  ύδρευση  στα Μελισσούδια με τη μεγάλη γεώτρηση, που καλύπτει μέχρι σήμερα όλα τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Γεωργίου, η πλατεία ΕΙΡΗΝΗΣ  του χωριού  και οι κτιριακές εγκαταστάσεις της, σημαντικά αγροτικά δίκτυα αλλά και ο παρακαμπτήριος περιφερειακός  δρόμος , ο οποίος αποφόρτισε την κυκλοφοριακή κίνηση μέσα στο χωριό που υπέφερε κυριολεκτικά και διευκόλυνε  την κίνηση προς τα χωρία της βόρειας Κέρκυρας .

Πρώτος έδινε το παράδειγμα της συμμετοχής στα κοινά, διετέλεσε σημαντικό στέλεχος του τότε Συμβουλίου περιοχής  και ιδρυτικό μέλος στον πολιτιστικό σύλλογο  Χωρεπισκόπων –ο οποίος έδωσε πρωτόγνωρη πολιτιστική πνοή στα δεδομένα της  περιοχής …….………………………………….

Ως επιστέγασμα της εμπειρίας  του στα αγροτικά ζητήματα– αγρότης και ο ίδιος-  εξελέγη πρόεδρος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας σε πολύ δύσκολες  εποχές για τα συνεταιριστικά ζητήματα και τον αγροτικό τομέα.

Ως βαθύς γνώστης της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτέλεσε παραγωγικό και συνετό δάσκαλο για όλους εμάς .……………………….

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Βαθιά μέσα μας ξέρουμε ότι ο θάνατος δεν υφίσταται για τους ανθρώπους της προσφοράς, καθώς αυτοί ζουν στις καρδιές και στις συνειδήσεις των συνανθρώπων τους.

Γι’ αυτό κι εσύ θα συνεχίσεις να ζεις, αφού ήσουν ένας απ’ αυτούς.

Σε διαβεβαιώνουμε εσένα και την αγαπημένη οικογένειά σου,  πως θα κρατάμε ζωντανή στο μυαλό και στην καρδιά μας την ξεχωριστή σου παρουσία.

Στον ανείπωτο πόνο της οικογένειας σου, εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Ας είναι αιωνία η μνήμη σου . Καλό ταξίδι , φίλε Γιάννη….καλό ταξίδι Πρόεδρε» .

Back to top