ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

 

Στο Νηπιαγωγείο Αχαράβης και στο Δημοτικό Σχολείο Κασσιώπης Δήμου Βόρειας Κέρκυρας τοποθετήθηκαν την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023  οι πρώτοι σχολικοί κομποστοποιητές με επίδειξη του τρόπου χρήσης τους.

Η συγκεκριμένη δράση έρχεται να προστεθεί στο σύνολο της στρατηγικής της ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας που αφορά στην κυκλική οικονομία και στο ευρωπαϊκό μοντέλο της διαλογής στην πηγή. Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας εντάσσει τη διαδικασία της κομποστοποίησης στην καθημερινότητα της επόμενης γενιάς των πολιτών, εκπαιδεύει τους νέους της περιοχής αναφοράς σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος και την ορθολογική διαχείριση των οργανικών αποβλήτων με σημαντικά οφέλη τόσο οικονομικά όσο και περιβαλλοντικά. 

Η δράση στην ως ανω κατεύθυνση ,υλοποιείται σε συνεργασία  του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Βόρειας Κέρκυρας , κ. Παναγιώτη Παπαδάτου και της Αντιδημάρχου Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πολιτικής και Δημοσίων Σχέσεων, κας  Σπυριδούλας Κόκκαλη με τον Περιφερειακό  Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, κ. Πέτρο Αγγελόπουλο, την Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, κας. Δέσποινα Σαββίδου, τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, κ. Χαρίλαο Αλαμάνο, τις Διευθύντριες – Διευθυντές και τις/τους Προϊστάμενες/νους των σχολικών δομών.

Οι πρώτοι κομποστοποιητές παραδόθηκαν από κλιμάκιο του Δήμου Βόρειας, την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023  , στην Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Κασσιώπης, κα Μαργιετίνα Γαρνέλη και στην Προϊστάμενη του Νηπιαγωγείου Αχαράβης, κα Στυλιανή Βλάχου. Παράλληλα ενημερώθηκαν όλοι για την χρήση του κάδου, την διαδικασία και τα οφέλη της κομποστοποίησης. 

 Αξίζει να σημειωθεί  οτι καθημερινά συνεχίζεται η παράδοση, δωρεάν , κομποστοποιητών σε δημότες  .

Back to top