ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ κ. ΚΩΝ/ΝΟΥ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ - Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

Τη Δευτέρα  17 Οκτωβρίου  στην πλατεία Δημαρχείου στην Αχαράβη, δόθηκε η εκκίνηση του νέου «οδοιπορικού»/πρωτοβουλία  κοινωνικής προσφοράς του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας  με το   κινητό πολυιατρείο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», «Ιπποκράτης», που  καλύπτει τις ανάγκες σε παροχή προληπτικής ιατρικής παιδιών στην Ελλάδα. Για δύο εβδομάδες (17-27/Οκτωβρίου) θα είναι το σημείο συνάντησης παιδιών με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας που αφορούν στην παιδική και την προεφηβική ηλικία.

 

Την εκκίνηση σηματοδότησε η παρουσία του Προέδρου του Χαμόγελου του Παιδιού Κων/νου Γιαννόπουλου ενώ παρευρέθηκαν :σύσσωμη η Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Μαχειμάρης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Παπαδάτος, οι Αντιδήμαρχοι Χαρίτων Κουτσούρης, Μουζακίτης Νικόλαος, Σπυριδούλα Κόκκαλη, Σκέμπρης Θεοφάνης, Θεόδωρος Μαυρωνάς , ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Καλούδης,  ο Δημοτικός Σύμβουλος Επικεφαλής  Δημοτικής Παράταξης, κ. Σπύρος Βάρελης ,  το μέλος του ιατρικού συλλόγου Κέρκυρας Σπυρίδων Μάστορας και εθελοντής στην ανωτέρω δράση, ο ιατρός Άγγελος Σπύρου , ο ιατρός Αλ Αντάσι Αμπντέλ εθελοντής επίσης στη δράση  μαζί με το προσωπικό και το ασθενοφόρο της IONIAN CARE.

 

Ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι  η αγάπη των Κερκυραίων που περιβάλλει το Χαμόγελο του Παιδιού διαχρονικά  και  ο σεβασμός εκ μέρους των υπηρεσιών του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας προς τη δομή ήταν κινητήριος δύναμη της παρουσίας του στην εκκίνηση της δράσης. Παράλληλα τόνισε τη μεγάλη σημασία της πρόληψης.

 

Η Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πολιτικής και Δημοσίων Σχέσεων, κ. Σπυριδούλα Κόκκαλη, εξέφρασε την μεγάλη χαρά και συγκίνηση της Δημοτικής Αρχής Βόρειας Κέρκυρας για την πραγματοποίηση της δράσης προληπτικής , ευχαρίστησε τον κ. Γιαννόπουλο που τίμησε την έναρξη με την παρουσία του και τους εθελοντές γιατρούς από την Κέρκυρα, την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη που μέχρι τις 27 Οκτωβρίου θα εξετάζουν δωρεάν παιδιά όλων των ηλικιών της Βόρειας Κέρκυρας και τόνισε ότι «Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν».

 

Το Πολυιατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» επισκέφθηκε και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  με επικεφαλής τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστική Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Αρχιπύραρχου, κ. Γεωργανά Δημήτριο, ο οποίος εξέφρασε τα συγχαρητήρια του τόσο στον πρόεδρο του  «Χαμόγελου του Παιδιού» για τις πρωτοπόρες δράσεις του και τη  συνολική του προσφορά  και στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας που αγκάλιασε και στηρίζει τη δράση .

 

Εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, ο ιατρός κ. Σπύρος Μάστορας ευχαρίστησε και συνεχάρη την διοίκηση και το προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ο οποίος δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στην Κέρκυρα και πρωτοπορεί στην Ελλάδα σε θέματα φροντίδας παιδιών και όλους τους φορείς που συμμετέχουν , τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Μαχειμάρη, που αγκαλιάζουν αυτή την προσπάθεια την οποία στηρίζει και ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο κ. Χρυσικόπουλος Σέργιος εκ μέρους του Οδοντιατρικού συλλόγου Κέρκυρας , εθελοντής και ό ίδιος, ο οποίος αφενός συνεχάρη το Χαμόγελο του Παιδιού για τη συνολική του δράση    και  το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας για την πρωτοβουλία του, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα καλλιέργειας της «οδοντιατρικής παιδείας».

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Η Δράση  διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με τον  Ιατρικό – Οδοντιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας , το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, την  6η Υ.ΠΕ. Πελοποννήσου Ιονίων Νήσων- Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, την Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων  ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και υλοποιείται  με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

 

Η κινητή μονάδα  «Ιπποκράτης»  στηρίζεται σε  εθελοντές Ιατρούς και Οδοντίατρους μέλη των τοπικών Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων. Ο «Ιπποκράτης» διαθέτει  τμήματα : παιδιατρικό, οφθαλμολογικό, ορθοπεδικό, Ωτορινολαρυγγολογικό και οδοντιατρικό ,και  δίνει τη δυνατότητα δωρεάν προληπτικών ιατρικών, οδοντιατρικών, παιδιατρικών, οφθαλμολογικών, ορθοπεδικών  και ΩΡΛ  εξετάσεων σε παιδιά και εφήβους του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.

 

 Τηλέφωνο για ραντεβού εξετάσεων: 2663360155 κα Αλεξάνδρα Προβατά και κα Σοφία Μουζακίτη. Απο 09.00 έως 14.00 Δευτέρα έως Παρασκευή.

Back to top