Συλλυπητήριο Μήνυμα Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας Γιώργου Μαχειμάρη για την απώλεια του Τόλη Βοσκόπουλου - Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας  Γιώργος Μαχειμάρης  εκπροσωπώντας το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας και δη το Δημοτικό Συμβούλιο και τους δημότες, εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου  για την απώλεια του  ΤΟΛΗ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ.

Είναι αβάσταχτο να μετράμε τόσο συχνά και αναπάντεχα τις απουσίες τόσων και τόσο αγαπημένων ανθρώπων. Ο ΤΟΛΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ  ήταν από τους τελευταίους ατόφιους λαϊκούς τραγουδιστές, που πέρα και πάνω απ’ όλα ερμήνευε με ψυχή και ήθος. Τα ’λεγε απ’ τα σπλάχνα του κι είχε εκείνο το ωραίο «αντριλίκι» του Έλληνα! Με το φιλότιμο και την ευγένεια. Γι’ αυτό και έφτανε μέχρι την ψυχή των απλών ανθρώπων, γι’ αυτό και αγαπήθηκε απ’ όλους. 

Ο Τόλης Βοσκόπουλος. Ο βασιλιάς. Ο άρχοντας. Ο αριστοκράτης μάγκας. Ο πρίγκιπας. Με την ωραία  γραβάτα, το φρεσκοσιδερωμένο του πουκάμισο, το καλοραμμένο κοστούμι του, τα γυαλισμένα παπούτσια. Ο άνθρωπος που είχε φανατικό κοινό και μεσουράνησε στον κόσμο του τραγουδιού για περισσότερα από 30 χρόνια.

Ο Τόλης «της αγωνίας», του «πριν χαθεί το όνειρο μας». 

Ο ΤΟΛΗΣ που ερμήνευσε, το όνειρο, τον έρωτα, την αγωνία της ζωής, τη φιλία, τα νιάτα τα μπερμπάντικα, το φεγγάρι, με εκείνο το ξεχωριστό ηχόχρωμα φωνής που αγαπήθηκε από μια ολόκληρη εποχή. 

Οι πενιές, τα λόγια, το χρώμα της φωνής των τραγουδιών του, μας συντρόφευσαν σε κάθε δάκρυ, σε κάθε χορό, στο κέφι, σε κάθε ποτήρι κρασιού,  σε κάθε ανάμνηση με αγαπημένους φίλους, φίλες.

Ο Τόλης που προέτρεπε τους νέους να κυνηγούν τα όνειρα τους.

Η Κέρκυρα ήταν αγαπημένος τόπος, κομμάτι της ψυχής του την έλεγε, με έμπρακτο το ενδιαφέρον του για την κοινωνία της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι συναυλίες του για φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως τον εφοδιασμό σε  θερμοκοιτίδες για το τμήμα νεογνών του νοσοκομείου της Κέρκυρας και πολλά ακόμη.

Και τώρα… Η ευγενική ψυχή… Καρφίτσωσε  στο πέτο του, ένα  όμορφο λουλούδι, της   σιωπής  απόσταγμα και ξεκίνησε …Βαρύς ο πόνος και βουβός, σαν βουρκωμένος ουρανός προτού ξεσπάσει η μπόρα. Κανείς δεν ξέρει τι να πει, τα λέει όλα η σιωπή. Η φωνή του θα συνεχίσει να συντροφεύει όσους τον αγάπησαν στα καθημερινά και στα ξεχωριστά της ζωή και η μνήμη του θα μας παρηγορεί για τη βαριά απώλειά του. « Καλό ταξίδι Τόλη». 

Στις αγαπημένες του  Άντζελα και Μαρία, στην  οικογένεια του, στους συγγενείς, στους φίλους του, στον κόσμο που τον αγάπησε, εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή  μου συλλυπητήρια.

Back to top