ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΧΕΙΜΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΚΩΣΤΕΛΛΕΤΟΥ. - Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

 

Είναι οδυνηρή για όλους μας, για όλη της κοινωνία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας –κι όχι μόνο- η απώλεια του δραστήριου Σπύρου Κωστελέτου, ενός ανθρώπου τόσο οικείου και αγαπητού που με το προσωπικό, κοινωνικό  και πολιτικό του βίο, κοσμούσε τον τόπο μας.

…Ενός ανθρώπου  που μετέτρεψε την καθημερινότητα του σε συνεχή αναζήτηση της ιστορίας, των εθίμων μας, όσων τείνουν να χαθούν… Η διαδικτυακή του σελίδα έγινε παράθυρο της ψυχής του, με τις  αφηγήσεις του,  ν αγγίζουν το συναίσθημα όλων.

Ο χαρακτήρας του με το ήθος, τη σεμνότητα, την ηρεμία, την εντιμότητα και την ανιδιοτέλεια που τον διέκριναν, η αξιοθαύμαστη ενέργεια του  αποτελούν στοιχεία, που τ’ αναζητούμε ακόμη και σήμερα.

Πάντα  χαμηλών τόνων, λάτρης του διαλόγου, ένας «Νέστορας» της επιχειρηματικής, πολιτικής και κοινωνικής  ζωής, πρόθυμος να προτείνει λύσεις για κάθε πρόβλημα.

Στην αναδρομή της μνήμης φέρνω τα δυνατά του λόγια-μήνυμα – που αποτυπώνονται στoν πρόλογο της  διαδικτυακής σελίδας που διατηρούσε για να μοιράζεται με όλους μας, κάθε τι που μάθαινε για την περιοχή μας ιστορικό-λαογραφικό , ανατρέχοντας πάντα στις πηγές. «ΤΟΥΤΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ, ΒΟΥΤΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΑΘΕΙΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΕΝΟΣ ΤΟΠΟΥ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ ΠΟΛΥ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΛΙΘΑΡΑΚΙ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ,ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ. ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΥΛΛΕΞΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΓΚΟ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ, ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ .ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΑΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ,ΕΝΑ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ.  ΣΤΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΜΑΧΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΗΘΗ, ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΑΜΠΟΥΡΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ, ΜΕ ΟΠΛΑ Ο,ΤΙ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ …»    

Από τα βάθη της καρδιάς συμμετέχουμε  στο πένθος της οικογένειας, των  οικείων, των συγγενών και φίλων του και εκφράζουμε τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια. 

Back to top