Τα πλαστικά καπάκια στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας «μετατράπηκαν» σε αναπηρικό αμαξίδιο. Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Κέρκυρας “ανταπέδωσε” με ένα αναπηρικό αμαξίδιο για το 2ο Ειδικό Σχολείο Κέρκυρας στους Βελονάδες. - Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

Με τη  μεγάλη ανταπόκριση των δημοτών μας , συγκεντρώθηκε ενάμιση τόνος πλαστικά καπάκια, τα οποία το προηγούμενο διάστημα παραδόθηκαν από το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας στον Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ Κέρκυρας, ενώ   στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Κέρκυρας με τη σειρά του  προσέφερε ένα αναπηρικό αμαξίδιο για κάλυψη αναγκών του είδους .

Η συγκεκριμένη δράση , έχει διττό χαρακτήρα . Συνδυάζει την υποστήριξη της ανακύκλωσης-  και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση με τον εθελοντισμό, την ανθρωπιά και την κοινωνική προσφορά. Δίνεται η ευκαιρία, να «μετουσιώσουμε»
την κοινωνική ευαισθησία, σε έμπρακτη βοήθεια προς συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και μας έχουν ανάγκη.

 Στο  παραπάνω πλαίσιο έχει  δοθεί ήδη ένα αμαξίδιο ενώ  την Τρίτη  21-11-2023   παραδόθηκε από το   Νομαρχιακό  Σύλλογος ΑμεΑ Κέρκυρας  το 2ο . Αποδέκτης ήταν 2ο Ειδικό Σχολείο Κέρκυρας στους Βελονάδες.

Το αμαξίδιο παρέλαβε το πρωί της Τρίτης 21-11-2023  ο Διευθυντής του 2ου Ειδικού Σχολείου Κέρκυρας, κ. Κισιώτης Χρήστος. Στην παράδοση του αμαξιδίου παρευρέθηκαν εκ μέρους του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, κ. Παναγιώτης Παπαδάτος, η Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πολιτικής και Δημοσίων Σχέσεων, κ. Σπυριδούλα Κόκκαλη, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βελονάδων, κ. Σπύρος Μηλιώτης και ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιώργος Μαυρόπουλος. Ενώ εκ μέρους του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος, κ. Γιώργος Σπανός, ο Αντιπρόεδρος και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόνοιας και Κοινωνικού Έργου Κεντρική Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, κ. Ανδρέας Σκούπουρας, η Γραμματέας, κ. Μάγδα Κόκκαλη και ο Ταμίας του Συλλόγου, κ. Αλέξανδρος Καποδίστριας.

Back to top